Home > Stadsbestuur Brugge zoekt ambassadeurs voor ‘Brugge en haar trage wegen’

Stadsbestuur Brugge zoekt ambassadeurs voor ‘Brugge en haar trage wegen’

Geschreven op 9 april 2019 om 08:43 door Mario De Wilde

Een bospad, een veldweg, een olifantenpad of een doorsteekje in een nieuwe wijk: trage wegen vind je overal. Ze dienen voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en hebben een openbaar karakter. Vaak zijn het dé schakels tussen verschillende stadsdelen en trekpleisters in en rond Brugge, maar ze leiden evengoed naar verborgen pittoreske plaatsen. Vele trage wegen zijn vandaag in onbruik geraakt door slecht onderhoud, de aanleg van nieuwe ver­kavelingen of industrieterreinen. Dat is jammer, want fietsen en wandelen op trage wegen is veel aangenamer en veiliger. Daarom willen Trage We­gen vzw en Stad Brugge het tragewegennetwerk inventariseren en meer bekendheid geven.

Workshops om ambassadeur te worden

Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen? Welke daarvan zijn nog toegankelijk? Waar zijn de knelpunten en welke verbindingen zijn er mogelijk van de woonkernen naar de lokale buurtschool? Deze vragen krijgen pas een antwoord na het in kaart brengen van de trage wegen. Burgemeester Dirk De fauw: “Voor het uitvoeren van deze grote onderneming doet het stadsbestuur een beroep op de streekken­nis en het enthousiasme van de Bruggelingen en Brugse jeugdverenigingen, wandelclubs… Wie Brugge op een andere manier wil ontdekken en de Stad wil helpen met het inventariseren van de trage wegen, is de geknipte ambassadeur. Elke ambassadeur krijgt een vierkante kilometer van het Brugse grondgebied toegewezen om er op zoek te gaan naar trage wegen. Eenmaal de inven­tarisatie is afgerond en de verzamelde gegevens werden verwerkt, zal iedereen de info digitaal kun­nen raadplegen.”

Stad Brugge organiseert hierover enkele workshops waarop iedereen welkom is. Tijdens deze workshops leren de vrijwilligers hoe ze van hun werkkaart nu effectief op pad kunnen gaan en de trage wegen kunnen inventariseren. De ontvangst is om 18.30 uur. Om 19.15 uur spreekt burgemeester Dirk De fauw een openingswoordje waarna de uitleg van de vzw trage wegen volgt. Normaliter loopt de workshop rond 21.30 – 21.45 uur ten einde.

Datum, locatie en tijdstip
Vrijdag 17 mei 2019
Zaal de Polder

Stokerij 10 – 8380 Dudzele
18u30-22u00

Maandag 20 mei 2019
Kasteel van Tillegem

Tillegemstraat 81 – 8200 Brugge
18u30-22u00

Vrijdag 24 mei 2019
Hoeve Hangerijn

Gemeneweideweg-Zuid 113 –

8310 Brugge
18u30-22u00

Dinsdag 18 juni 2019
Vrijwilligerscentrale

Kraanplein 6 – 8000 Brugge
18u30-22u00

Inschrijven kan via www.brugge.be/tragewegen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.