Home > Stadense aangepaste minibus helpt senioren en minder mobielen verder op weg

Stadense aangepaste minibus helpt senioren en minder mobielen verder op weg

Geschreven op 15 september 2022 om 08:40 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Staden zet de komende vier jaar terug een aangepaste minibus met rolstoellift in voor ondersteunend vervoer. Zowel senioren, zorgbehoevenden, mensen met een beperking als deelnemers van gemeentelijk vrijetijdsactiviteiten worden zo op weg geholpen. Daarbij kan de gemeente rekenen op de steun van tal van lokale ondernemers. En de firma Special Ad die verantwoord ondernemen mee in de kijker zet.
Minibus als ondersteunend vervoer
In 2018 engageerde de gemeente zich om de komende vier jaar een minibus met rolstoellift in te zetten als ondersteunend vervoer. “Het busje biedt plaats aan acht passagiers en is aangepast aan rolstoelgebruikers. De voorbije jaren bewees het busje haar nut voor de Minder Mobielen Centrale, bewoners van het woonzorgcentrum De Oever, bezoekers van het dienstencentrum ’t Scharnier en verplaatsingen voor gemeentelijke jeugd- en vrijetijdsactiviteiten. Het doel: inwoners samenbrengen en uit hun isolement halen”, verduidelijkt schepen van welzijn en zorg Nathalie Depuydt. Het gemeentebestuur engageert zich om ook de komende vier jaar de minibus in te zetten.
2.500 euro voor goede doelen
Met de hulp van heel wat lokale ondernemers stelt Special Ad het voertuig ter beschikking van het gemeentebestuur. “Het minibusproject zou niet mogelijk zijn zonder de steun van tal van lokale ondernemers. Daarom willen we hun engagement ook duidelijk in de kijker zetten. Op het busje staan alle lokale ondernemers die het project ondersteund hebben. 2.500 euro van die steun wordt geschonken aan verschillende goede doelen. Het gaat om initiatieven die de afgelopen jaren een sterk engagement getoond hebben naar kwetsbare burgers in de gemeente: de Pamperbank (1.000 euro), de Sociale Kruidenier (750 euro) en het Palliatief Dagcentrum (750 euro)”, geeft de schepen nog mee. Tijdens de bedanking van de ondernemers die mee het minibusproject mogelijk maakten, overhandigde een delegatie van het gemeentebestuur de cheques aan de vertegenwoordigers van de verschillende goede doelen.
Foto: gemeente Staden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.