Home > Sportstrand in Zeebrugge is vanaf volgende week hele zomer open

Sportstrand in Zeebrugge is vanaf volgende week hele zomer open

Geschreven op 15 juni 2023 om 10:22 door Mario De Wilde

De zomer komt eraan, wat betekent dat de Sportdienst van Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Vanaf volgende week 24 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.
Schepen van sport Franky Demon: “Ons sportstrand is een klassieker, maar kreeg dit jaar een nieuw gezicht dankzij de nieuwe omheining. De houten paaltjes met touwen zijn ecologisch en passen esthetisch ook goed binnen deze omgeving. Ze geven ons sportstrand een fris, hedendaags gezicht. We voorzagen hiervoor 10.712 euro. We kozen voor geschilde acacia palen die goed tegen wind en water kunnen, en voor hempex touw dat veel langer meegaat dan vlas of hennep. Op termijn moet dit ook qua manuren een besparing opleveren. Vroeger hoopte het zand op tegen de boarding door de soms felle wind aan zee. Dat is nu niet langer het geval, want het zand heeft nu vrij spel.”

Op en rond het sportstrand valt elke dag iets te beleven. Je kunt er voetballen op een groot terrein of in de panna-kooi, je kunt er baseball, kubb, petanque, beachvoetbal of -tennis, … spelen. Er staan fitnesstoestellen waar je op kunt trainen. Strandmonitoren organiseren er regelmatig recreatieve tornooitjes voor kleine groepjes met leuke prijzen, telkens om 13.30 uur. In samenwerking met het Zeebrugse Feestcomité worden ook opnieuw fortenbouwwedstrijden, schattenjacht en strandbloemenwedstrijden georganiseerd. In juli en augustus staan krachtbaltornooien gepland. Op vrijdag 7 juli staat de strandloop op het programma, op 8 juli kun je de zee in voor de Sportzot North Sea Swim Challenge. Voor beide events moet je inschrijven (www.olympicbrugge.be/strandloop – www.langereizwemmers.be). In de folder vind je een handig overzicht van alle activiteiten.

Wil je zelf een tornooitje of wedstrijd organiseren, de strandanimatoren helpen je graag. Ze staan ook paraat voor jongere kinderen met een hoop leuke strandspelletjes. Onze uitleendienst is bovendien uitgerust met nog meer materiaal: voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, partijhesjes, beachpallets, kubbsets … Je kunt ze gratis ontlenen.
Schepen van sport Franky Demon: Zeebrugge heeft heel wat troeven voor sportievelingen: zwemmen, surfen, kiten, parasailing, joggen langs de waterlijn of op de zeedijk, … En, er is meer. Onze Sportdienst kent al lang de kwaliteiten van sporten aan zee en op het strand, én zet daarom opnieuw in op het sportstrand en op enkele aantrekkelijke sportieve events in Zeebrugge. Er staat elke dag wel wat op het programma. Alles werd gebundeld in een handige folder die je onder meer vindt in het Badengebouw. Je vindt er ook opnieuw onze reddingspost met dit jaar een nieuw gezicht aan het hoofd. Bart Dezeure is onze nieuwe hoofdredder en garandeert met zijn degelijk opgeleide team de hele zomer de veiligheid van onze badgasten. Niets houdt sportievelingen nog tegen om naar onze badgemeente af te zakken.’

Voor wie even wil rusten, openen de collega’s van de bib opnieuw hun strandfiliaal. Leen er gratis boeken. De zone rond het Badengebouw en sportstrand is, net zoals vorig jaar, rookvrij. Beachflags bakenen de zone af. In de kabine van Natuureducatie vind je een tentoonstelling over het zeeleven. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen mensen met mobiliteitsproblemen terecht bij de collega’s van Zon, Zee, Zorgeloos. Ze brengen je zelfs tot aan de waterlijn.
In het Badengebouw aan het sportstrand is er een reddingspost. De redders zijn van 17 juni tot en met 17 september elke dag aanwezig van 10.30 tot 18.30 uur. In het Badengebouw kun je je ook omkleden, douchen en naar het toilet gaan. Er is een EHBO-lokaal waar je langs kunt gaan voor medische verzorging.

Het sportstrand en onze reddingsdienst krijgen dit jaar een nieuw gezicht. Bruggeling Bart Dezeure neemt de fakkel over van Dirk Ramandt. Hij werkt tijdens de zomermaanden als hoofdredder en teamleader van de strandreddingsdienst en fungeert tijdens de wintermaanden als medewerker binnen onze Sportdienst. Bart studeerde Sport & Bewegen aan Howest en werkte eerder als Outdoor Training Manager in Durbuy. Hij staat, samen met zijn team, in voor de veiligheid van de badgasten. Waar nodig, nemen ze ook preventieve maatregelen voor een zo leuk en veilig mogelijke zomervakantie. Je vindt trouwens heel wat maatregelen in de folder, van de raad om je goed in te smeren tot het advies om je kinderen te vergezellen in het water.
Info www.brugge.be/sportstrand-zeebrugge

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.