Home > Sportploeg in de kijker : Volley Mehoni Zuienkerke

Sportploeg in de kijker : Volley Mehoni Zuienkerke

Geschreven op 15 november 2021 om 11:00 door Geert Demuynck

Afgelopen weekend nam volleybalploeg Mehoni Zuienkerke het op tegen Vkt Torhout in Promo 4, zeg maar vierde provinciale. Uiteindelijk werd het een eenvoudige maar verdiende 3-0 overwinning voor de poldermeisjes. In het klassement prijken ze nu op een zesde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden, een overhoopt succes volgens kapitein Jolien Trotteyn.

“Na die zeven wedstrijden hadden wij totaal niet verwacht om zo dicht aan die top vijf aan te leunen”, lacht ze. “Maar verkijk je niet op die 3-0 want het is allesbehalve makkelijk verlopen. In die eerste set kon het alle kanten uit en gelukkig voor ons trokken we aan het langste eind. Set twee en drie verliepen iets makkelijker maar het was toch telkens opletten geblazen.”

Deze ploeg koestert ook hoge ambities en droomt op termijn van promotie. “Dit jaar zal het waarschijnlijk nog veel te vroeg zijn”, oppert Jolien. “Wij zijn een totaal nieuwe ploeg met een aantal vijftien tot zeventienjarigen en over het algemeen missen we toch nog wel wat ervaring. Iets dat wel met de jaren zal komen en dan, waarom niet eens denken aan een trapje hoger. De sfeer is fantastisch en iedereen gaat door het vuur voor elkaar. Volgende week is er opnieuw een klepper. Dan gaan we op bezoek bij Slovo Brugge, een ploeg die net boven ons staat genoteerd in het klassement. Het zal niet simpel zijn maar we gaan ons uiterste best doen”, besluit ze.


Staand vlnr: Hanne De Graer, Nelle Willem, Geena Van Meenen, Emmylou Talloen, Amélie Dejonckheere, Clarisse Dejonckheere, Geert Willem (coach).
Zittend vlnr: Selina Gryp, Jolien Trotteyn, Louna Vanden Broucke, Julie De Cuyper, Féline Pannecoucke, Jade Vandermarliere.

 

Ook coach Geert Willem is het volmondig eens met zijn kapitein. “Het loopt wel lekker dit jaar”, stelt hij. “Ik ben uitermate tevreden en alles wat er nog bijkomt is bonus. Ik had gedacht dat het na dit vermaledijde Coronajaar opnieuw ging zoeken zijn naar een ploeg maar het is heel goed meegevallen. De jongeren worden uitstekend opgevangen door de ‘ouderen’ van de ploeg en die samenwerking verloopt uitstekend.”

Bijna was er ook sprake van een tweede fanionteam bij Zuienkerke. “Maar dat hebben we moeten afblazen. De inschrijvingen voor de competitie gebeurde reeds in de maand mei en toen opteerden we voor een tweede ploeg. Maar in augustus haakten er plots een paar speelsters af door hun studies en kwam dit alles op de helling te staan. Misschien volgend seizoen, we zien wel”, besluit hij.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.