Home > Sportieve inwoners stuwen Diksmuide naar tweede plaats in stappenclash

Sportieve inwoners stuwen Diksmuide naar tweede plaats in stappenclash

Geschreven op 16 juni 2023 om 10:27 door Mario De Wilde

Heel wat Diksmuidelingen lieten zich in de maand mei opnieuw van hun sportiefste kant zien in de jaarlijkse stappenclash. Diksmuide veroverde zo de tweede plaats in de strijd van LOGO Midden-West-Vlaanderen met nog vijftien andere steden en gemeenten. Een aantal individuele inwoners als sportclubs vielen in de prijzen voor hun gezette stappen.

Diksmuide stimuleert als Gezonde Gemeente z’n inwoners om optimaal gezond te leven én te bewegen. De stappenclash in de maand mei is dan ook een jaarlijks (sportief) hoogtepunt waarbij de stad inwoners aanspoort om zoveel mogelijk te bewegen. In totaal namen zo’n 353 Diksmuidelingen deel aan de stappenclash dit jaar. Goed voor in totaal 87.080 kilometer of twee keer rond de aarde + een extra trip naar Tanzania.

Winnende sportclubs
De stad daagde alle sportclubs uit om deel te nemen en met hun leden zoveel mogelijk stappen te verzamelen. De top drie viel in de prijzen:

Wandelclub Diksmuide met in totaal 7.389 kilometer – prijs t.w.v. 200 euro
De Vredetrappers met in totaal 7.244 kilometer – prijs t.w.v. 120 euro
Hockeyclub Diksmuide met in totaal 5.293 kilometer – prijs t.w.v. 80 euro

Winnende inwoners
Alle inwoners die de hele maand mei hun stappen online registreerden, kwamen ook in aanmerking voor een prijs. Uit de 100 eersten bepaalde het lot volgende winnaars:

Heidi Vermeulen – krijgt een prijs t.w.v. 150 euro
Sofie Callewier – krijgt een prijs t.w.v. 125 euro
Korneel Depoorter – krijgt een prijs t.w.v. 100 euro
Mieke Demarcke – krijgt een prijs t.w.v. 80 euro
Julie Van den Ostende – krijgt een prijs t.w.v. 50 euro

De prijzenpot bestaat uit verschillende Diksmuidebonnen, streekproductenmanden en wandel- en fietsboxen van de stad en wordt samengesteld volgens de ranking.

Eervolle vermeldingen

De eervolle vermeldingen gaan naar Ann Vermote en Silvère Hongenae. Ann was de meest actieve Diksmuidelinge in mei met in totaal 716 kilometer of zo’n 32.977 stappen per dag. Silvère was met z’n 84 de oudste deelnemer in de regionale stappenclash. Hij zette maar liefst 18.701 stappen per dag of omgerekend 406 kilometer in mei.

Sportieve personeelsleden
Ook de personeelsleden van het lokaal bestuur deden meer dan hun duit in het zakje. Zo’n 146 medewerkers over 20 diensten registreerden hun stappen. Wekelijks vielen twee personeelsleden in de prijzen, net zoals twee diensten. De wisselbeker voor de dienst met de meeste stappen was dit jaar voor de – hoe kan het ook anders? – sportdienst, die voor het personeelslid met de meeste stappen voor Tone Vannieuwkerke van de dienst communicatie.

Tweede plaats
Die vele stappen resulteerden in een knappe tweede plaats in de regionale stappenclash van LOGO-Midden-West-Vlaanderen. Daarin worden het aantal stappen van de deelnemers afgewogen tegenover de volwassen bevolking van de deelnemende stad of gemeente. Mesen toonde zich daarin de sterkste en Lo-Reninge vervolledigde het podium.

 

Een mooi resultaat dankzij alle inwoners die de moeite deden om hun stappen te registreren. Ook nu de stappenclash weer voor een jaartje de kast in mag, blijft stappen zetten wel de boodschap. Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag zetten hetzelfde positieve effect op je gezondheid heeft als elke dag een half uur extra bewegen. Het zetten van stappen kan bovendien overal: op het werk, tijdens verplaatsingen, in de vrije tijd of thuis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.