Home > Sporten en gamen niet langer tegenpolen: bewijs was een reis naar de toekomst in Brugge

Sporten en gamen niet langer tegenpolen: bewijs was een reis naar de toekomst in Brugge

Geschreven op 14 mei 2019 om 23:10 door Mario De Wilde

Vorige week kon je in Brugge je een reis naar de toekomst maken. Op vrijdag stond de eerste editie van het evenement ‘Reis naar de toekomst’ op het programma. Samen met enkele partners organiseerden studenten van Howest een uniek sportevenement in de Sportinnovatiecampus te Brugge. Gedurende een volledige dag kon men zich verdiepen in activiteiten zoals: Virtual reality, Augmented Reality, interactieve vloerprojectie, interactieve klimmuur en nog veel meer. De aanwezigen waren dus een volledige dag ondergedompeld in de combinatie van sport en de nieuwste technologieën. Dit werd gecombineerd met andere innovatieve sporten zoals Archery tag (een combinatie van boogschieten en paintball). De sportinnovatiecampus in Brugge is dankzij de virtual reality sports-cube een van de weinige locaties in West-Vlaanderen die dit kan aanbieden. Zo hebben de studenten van de opleiding Sport en Bewegen van Howest bewezen dat technologie en Sport vanaf heden dus onder dezelfde noemer geplaatst kunnen worden, met behulp van exergames.

Levensechte ervaring

Wat zijn exergames? Exergames is de verzamelnaam voor sporten die gecombineerd gaan met technologie. Zoals virtual reality games. Virtual Reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. De gebruiker ziet en hoort een levensechte ervaring die vaak interactief is. Het is mogelijk de omgeving te verkennen en manipuleren en er dus ook in te bewegen! Archery tag is een moderne variant op het alom gekende “tussen twee vuren”, vergelijkbaar met paintball. Het verschil is echter dat er op elkaar wordt “geschoten” met pijl en boog. Op de punt van de pijlen zit uiteraard een zachte foamtop die geen schade aanricht. Net zoals bij paintball zijn hier verschillende variaties op te spelen, zoals o.a. ‘capture the flag’, ‘team death match’ (= ‘the Hunger game’), tornooivorm,… Naast deze unieke activiteiten geven de organisatoren de deelnemende kinderen ook een leerrijke sessie EHBO.

Gemeenschappelijk project

Deze Sportdag ging door in de sportinnovatiecampus, deze bevindt zich in de Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge. De sportinnovatiecampus is een unieke locatie waar zowel een “VR-cube” als interactieve klimmuur en nog veel meer aanwezig zijn. De sportinnovatiecampus is een gemeenschappelijk project van Howest en Sport Vlaanderen. De Sportinnovatiecampus is een bruisende en innoverende plek die actoren in sport, bewegen en actieve gezondheid verbindt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.