Home > Sportbeleving centraal tijdens de Maand van de Sportclub in Brugge

Sportbeleving centraal tijdens de Maand van de Sportclub in Brugge

Geschreven op 4 september 2020 om 09:36 door Mario De Wilde

September is traditioneel de maand van een nieuwe start: een nieuw schooljaar voor de kinderen, een nieuw sportseizoen voor veel sportclubs. Stad Brugge speelt hier al jaren op in door ‘de Dag van de Brugse Sportclubs’ te organiseren. Het geeft de clubs de mogelijkheid hun werking voor te stellen aan het grote publiek en zo potentiële nieuwe leden te ronselen. Schepen van Sport Franky Demon: “Door corona was er lang onzekerheid of de twaalfde editie van het evenement dit jaar wel zou kunnen plaatsvinden. ‘Om de clubs ook dit jaar te ondersteunen beslisten we om een ‘light versie’ te organiseren. Zo kunnen we de clubs helpen bij hun opstart van het nieuwe seizoen en kunnen we een veilige omgeving creëren voor de bezoekers’, vertelt schepen voor sport Franky Demon.

‘In september mogen er opnieuw 400 personen aanwezig zijn op een outdoor event, dat besliste de Nationale Veiligheidsraad op 27 augustus. Daardoor was het opnieuw mogelijk om de Dag van de Brugse Sportclub te organiseren. De veiligheid moest wel gegarandeerd worden. Vandaar dat we dit jaar dus opteren voor die ‘light versie’’, verduidelijkt Demon.

Concreet zal er gewerkt worden in twee zones. ‘De eerste zone zal een infomarkt zijn waar de Bruggelingen alles te weten kunnen komen over het Brugs sportaanbod en de verenigingen’, zegt Demon. Daar zal éénrichtingsverkeer gelden met één in- en uitgang waar ook handontsmetting wordt voorzien.

‘In de tweede zone zullen de demonstraties plaatsvinden. Er wordt een veilige zone gecreëerd voor de dansers en ook de toeschouwers zullen met een gerust hart kunnen komen kijken. De stoelen worden namelijk in bubbels geplaatst met anderhalve meter afstand. Na elke demo wordt alles ontsmet’, geeft Demon aan. Er werd ook beslist om tijdens de ‘light versie’ geen initiaties toe te laten. Tijdens de initiaties is het namelijk onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden en wordt er ook materiaal gebruikt door veel verschillende bezoekers. Gezien het besmettingsgevaar leek dit ons de juiste beslissing. Het dragen van een mondmasker is verplicht in beide zones.

‘Om de Bruggelingen toch de kans te geven om een initiatie te volgen, zijn er heel wat clubs die hun deuren gratis openstellen. In totaal 41 clubs bieden een gratis open training aan en 6 clubs organiseren een ‘start to’-lessenreeks waar geïnteresseerden in een veilige omgeving kunnen kennis maken met de sport en de vereniging’, vertelt Demon. Om het gemakkelijk te maken voor de Bruggeling werd al deze info gebundeld in de brochure ‘Maand van de Sportclub’. Het boekje kan verkregen worden op de Dag van de Brugse Sportclub of online bekeken worden op de pagina: https://www.brugge.be/dagvandebrugsesportclub.

De Dag van de Brugse Sportclub gaat door op 13 september en de bezoekers worden verwacht op ’t Zand tussen 13u30 en 17u30. Toegang is gratis. Door corona is registeren dit jaar wel verplicht. Bezoekers kunnen zich op voorhand registeren via de website of ter plaatse online of op papier.
Vooraleer ik afsluit wil ik kort nog even de clubs bedanken om in deze omstandigheden toch hun medewerking te verlenen en zo de Bruggelingen de kans geven om kennis te maken met de verschillende sporten en Brugse verenigingen. Ik geef dan ook graag het woord aan Andres Ramon van dansschool Ramon en aan Filip en Ann Somers van Salsa de Brujas vzw. Met de vereniging geven zij op de Dag van de Brugse Sportclub een demonstratie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.