Home > Sport Vlaanderen Brugge opent zondag nieuw MTB-parcours in aanloop naar WK wielrennen

Sport Vlaanderen Brugge opent zondag nieuw MTB-parcours in aanloop naar WK wielrennen

Geschreven op 10 september 2021 om 08:14 door Mario De Wilde

Aanstaande zondag opent Sport Vlaanderen een nieuw MTB-parcours op zijn site in Brugge. Sport Vlaanderen Brugge en Stad Brugge willen de wielersport in het Brugse verder promoten en met het WK wielrennen in eigen stad, is het ideale moment daar om een nieuw MTB-parcours te openen. Samen met Klaas Vantornout, Eli Iserbyt en de Vlaamse Wielerschool zal het parcours op zondag 12/09 officieel geopend worden. Gedurende de voormiddag staan verschillende workshops en activiteiten op de agenda in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool.

Nieuw MTB-parcours in Brugge
Sport Vlaanderen Brugge zet al enkele jaren actief in op promotie van de wielersport door middel van het organiseren van sportkampen, lessenreeksen en wielerdagen. Hiervoor beschikt het sinds 2007 over de wielerpiste ‘Patrick Sercu’. Sinds enkele jaren zetten we niet enkel in op baan- en wegwielrennen, maar richten we onze kampen ook op andere vormen zoals MTB en veldrijden. Hiervoor werken we samen met de Vlaamse Wielerschool en deze samenwerking zorgt voor een enorme boost aan inschrijvingen voor al onze wielerorganisaties.

Stad Brugge ontvangt deze maand het WK wielrennen en in het kader daarvan staan er heel wat activiteiten op de kalender. Al deze activiteiten zijn erop gericht om de Brugse wielersport een hernieuwde boost te geven. Met de opening van het MTB-parcours en de bijhorende wielerdag op 12/09 wil Sport Vlaanderen Brugge zijn steentje bijdragen om samen met de Stad Brugge hier verder structureel aan te werken.

Interessant partnerschap van Sport Vlaanderen en Stad Brugge
Sport Vlaanderen en Stad Brugge werken al jaren structureel samen voor de uitbouw van de site aan de Nijverheidsstraat. Hiervoor ligt momenteel een Masterplan op tafel waar ook ingezet zal worden op urban sports. De realisatie van het MTB-parcours kadert ook in deze visie om meer in te zetten op vernieuwende disciplines.
###

Over Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en heeft een duidelijke missie: het wil iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen bieden om zijn hele leven lang te sporten en te bewegen. Sport Vlaanderen doet dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en zo toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen. Onze sportcentra vervullen hierin een belangrijke rol. Om dit te bereiken geven dagelijks meer dan 600 mensen het beste van zichzelf, onder leiding van administrateur-generaal Philippe Paquay en algemeen directeur Paul Rowe. De organisatie bestaat uit het hoofdbestuur dat zich in Brussel bevindt, en dertien centra verspreid over Vlaanderen.

3 reacties

Tratsaert Hendrik
Geschreven op 2021-09-15 18:21:53
Beste Het parcours kan u vinden op de site van Sport Vlaanderen Brugge, Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek. Het parcours is 1km lang en omvat hindernissen zoals een zandbak, wasbord en balken. Groeten Hendrik
Dereere M
Geschreven op 2021-09-12 22:09:30
Waar is het mtb parcour?
frederick heye
Geschreven op 2021-09-12 20:39:25
Waar kunnen we het mtb parcours vinden? Er staat nergens waar het is

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.