Home > Sport- en spelplezier verzekerd aan De Ark Oekene bij Roeselare

Sport- en spelplezier verzekerd aan De Ark Oekene bij Roeselare

Geschreven op 11 september 2021 om 14:20 door Mario De Wilde

Gisteren ging de officiële opening door van de sport- en recreatiesite langs de Sint-Elooiswinkelsestraat in Oekene. De gloednieuwe site ligt aan de achterzijde van basisschool De Ark en bijhorende sporthal. Zo werd de site uitgerust met een verlicht voetbalveld dat dagelijks vrij recreatief gebruikt kan worden. Daarnaast kan het ook gehuurd worden aan de Stad Roeselare voor voetbalwedstrijden in recreatief-competitief verband of voor andere sport- en spelactiviteiten.

Naast het voetbalveld is er ook een grote speeltuin met tal van speeltoestellen. Er zijn glijbanen, schommels, een kabelbaan en dies meer voor kinderen van verschillende leeftijden om zich helemaal uit te leven. De avontuurlijke klimmogelijkheden en air track zorgen voor een flinke uitdaging! Ook de sporters onder ons kunnen er terecht. Zo staan er een aantal sporttoestellen en ligt er een Finse looppiste van 400 meter, die aansluit op de permanente loop-en wandelroutes #VANRSL. In Oekene kan je de blauwe lus van 6 km lopen of wandelen. Er is ook een lange afstand van 10,5 km die blauw met groen combineert.

De site is vrij toegankelijk voor iedereen! Kinderen, jeugdbewegingen, scholen en sporters kunnen er in een groene omgeving hun hart ophalen aan sport en spel. De voorziene picknickbanken nodigen uit om er je lunch of picknick op te eten tijdens je bezoek.

Veilige toegankelijkheid
Gezien de ligging van de site vlakbij de school, de sporthal en de gemeenschapszaal “De Regenboog”, werd de nodige aandacht gegeven aan parkeren. Naast de reguliere parkeerplaatsen, werden ook parkeerplaatsen voor grote gezinnen en mindervaliden voorzien. Voor de fietsers is er een ruime fietsenstalling en er zijn zelfs een aantal laadpunten voor elektrische fietsen. De fietsenstalling kan zowel gebruikt worden door de schoolgaande jeugd van De Ark, als door de gebruikers van de sporthal en de gemeenschapszaal. De gemeenschapszaal De Regenboog is door de nieuwe inrichting meteen ook een stuk toegankelijker en in alles werd gezorgd voor een veilige inrichting voor de schoolgaande en fietsende jeugd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.