Home > Spes Nostra Heule roept Heulenaar op om samen Strafste School te worden. Komende donderdag finale

Spes Nostra Heule roept Heulenaar op om samen Strafste School te worden. Komende donderdag finale

Geschreven op 14 oktober 2022 om 08:33 door Mario De Wilde

Spes Nostra Heule dingt mee naar de titel van Strafste School 2022. De secundaire school is de West-Vlaamse finalist in de jaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt door MNM. Op donderdag 20 oktober komt een zeskoppige jury langs. Om de jury te overtuigen, roept Spes Nostra nu alle Heulenaars op om te helpen en op straat te komen!

De Strafste School 2022

Elk schooljaar gaat radiozender MNM op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen. MNM-DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts gaan in oktober langs bij vijf Vlaamse secundaire scholen om te beslissen wie die titel verdient. In elke provincie werd één school genomineerd en in West-Vlaanderen is dat Spes Nostra Heule! Het was leerlinge Lena Vroman die haar school aanmeldde. Lena Vroman: “Spes Nostra luistert goed naar de mening van de leerlingen en houdt hiermee rekening bij het nemen van beslissingen. Dit is ook merkbaar tijdens de organisatie van De Strafste School.”

Blaas de jury omver op 20 oktober

Om effectief verkozen te worden tot Strafste School moet de school een zeskoppige jury weten te overtuigen. Op 20 oktober komen de MNM-DJ’s Sander Gilles en Laura Govaerts langs, samen met #LikeMe-acteur Francisco Schuster en Tagmag-reporter Jaël Ost. Zij worden vergezeld door twee leerlingen van de Strafste School 2021 (SBSO Zonnebos Campus Brasschaat). Om de jury te overtuigen rekent Spes Nostra op de hulp van élke Heulenaar. Iedereen die vrij is op donderdag 20 oktober om 14u wordt opgeroepen om op straat te komen: de jury passeert door de straten (Heuleplaats, Heulsekasteelstraat, Steenstraat en Mellestraat) en we willen hen meteen overweldigen door hen massaal te verwelkomen. Quote directie: “We twijfelen er niet aan dat we alles in onze mars hebben om Strafste School te worden. Laat ons tonen dat gans Heule achter ons staat! We kunnen alvast rekenen op de steun van de Tinekesfeesten, Stad Kortrijk en vele handelaars. Wij voorzien vlagjes voor de Heulenaars die de jury komen toejuichen!”

Leerlingen, leerkrachten en ouders bundelen de krachten

Meteen na de nominatie gingen leerlingen en leerkrachten aan de slag om te brainstormen over een concept om de jury te overtuigen. Laat er geen twijfel over bestaan: het onderste wordt uit de kan gehaald om aan te tonen dat Spes Nostra de titel van Strafste School meer dan verdient! Het concept blijft geheim tot de dag zelf, maar zeker is dat de school een ganse metamorfose zal ondergaan. Hiervoor wordt op zaterdag 15 oktober een heuse knutseldag georganiseerd op school. Naast leerkrachten en leerlingen zijn ook de ouders welkom om mee te knutselen.

Luister Live

Luister naar MNM op donderdag 20 oktober tussen 16 en 19 uur live vanuit Spes Nostra Heule.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.