Spermalie uit Brugge wint 1ste én 2de prijs op internationale prestigieuze wedstrijd
Yana Vinck en Amelie Haeyaert namen de uitdaging aan. Zij vroeg aan praktijkleraar keuken, chef Peter Keirsbilck om hen te ondersteunen als coach. Zij dienden een lijvig dossier in met de voorbereiding en uitwerking van hun gerechten volgens het thema van de wedstrijd, kabeljauw. De jury verwachtte een koude (lauwe) bereiding: terrine van kabeljauw, gerookte paling, groenen en saus naar keuze. 10 minuten na het serveren van dit voorgerecht moest een kabeljauw met flan van schaaldieren, 2 vrije groentegarnituren en saus bisque worden gepresenteerd op bord.
Yana en Amelie kozen voor kabeljauw – gerookte paling – verjus als hoofdgerecht en als hoofdgerecht werd het kabeljauw – garenalen – boerenkool en beluga linzen.
Yana studeerde vorig jaar af in het 7de gastronomie en Amelie koos dit jaar voor dit boeiende specialisatiejaar waarbij leerlingen worden ondergedompeld in de gastronomische wereld door projecten zoals het uitwerken van een restaurant concept op Horeca expo, een dag op stap met een jager, high end homecooking, praktijk op het World Economic Forum en zoveel meer…
Oud-leerlingen van het 7de Gastronomie Tuur Mertens en Tysen Michiels namen ook deel aan deze wedstrijd. Daarvoor kwamen zij enkele malen oefenen in de keukens van de school. Zij zetten ook een topprestatie neer en haalden een heel verdienstelijke 2de plaats.