Home > Spermalie Brugge: Duurzaam project fietsen én gloednieuwe formule open dag komende zondag 12 maart

Spermalie Brugge: Duurzaam project fietsen én gloednieuwe formule open dag komende zondag 12 maart

Geschreven op 8 maart 2023 om 09:43 door Mario De Wilde

Dankzij steun van Fonds Clara (€ 2000) en Cera (€ 3000) kon Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge maar liefst 25 tweedehands fietsen aankopen bij Groep Intro waarmee het ook nog een maatschappelijk project steunt. Deze fietsen zullen worden gebruikt voor uitstappen, (LO-)lessen en internaatsactiviteiten. Zo kunnen de leerlingen zich op een duurzame en sportieve manier verplaatsen.

In de loop van 2020 ontving de vzw VOBB (Vicariaat Onderwijs Bisdom Brugge) een legaat met als opdracht scholen een financieel duwtje in de rug te geven bij het realiseren van onderwijsgerelateerde en maatschappelijk geïnspireerde initiatieven en/of projecten. Het legaat kreeg de naam Fonds Clara. Het Fonds Clara zal jaarlijks goedgekeurde projecten tot een bedrag van maximum 2000 euro financieel ondersteunen.

Cera steunt duurzame projecten en sponsorde € 3000. Cera is een cöoperatie met 400000 vennoten. Zij steunen projecten en organisaties die kansen creëren voor iedereen, initiatieven die mensen bij elkaar brengen en projecten die een reële bijdrage levren aan de samenleving.

Deze fietsen kan je bewonderen tijdens ‘Spermalie, beleef jouw droom!’ op zondag 12 maart. De school opent de deuren voor onze VIP’s , de kandidaat-leerlingen voor september 2023. Zij krijgen tijdens een VIP-tour een infosessie, een rondleiding door leerlingen en een workshop. Ook alle Spermalie-FANS zijn welkom. Zij ontdekken tijdens een FAN-tour de nieuwigheden van de school: de nieuwe richtingen Taal en communicatie en Onthaal en Recreatie. Ook de gloednieuwe ramen, de nieuwe selfservice, de nieuwe ontspanningsruimte komen ze tegen tijdens de tour. Er wacht hen onderweg een nostalgische zaalbereiding en de tour eindigt in het netwerkcafé, waar oud-leerlingen en leerlingen lekkere hapjes en drankjes serveren. Daarnaast kan men deelnemen aan gastcolleges en demo’s van Spermalisten (oud-leerlingen, leerlingen, leraren), denk maar aan een workshop barista, demo koken met kruiden, etiquette en nog veel meer. Het vernieuwde internaat verken je via een keuveltour, zo ontmoet je ook alle medewerkers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.