Home > Spelers van Cercle Brugge krijgen reanimatiecursus en omgaan met AED-toestel

Spelers van Cercle Brugge krijgen reanimatiecursus en omgaan met AED-toestel

Geschreven op 8 december 2022 om 08:56 door Mario De Wilde

Samen met hun partner Liantis organiseerde Cercle gisterennamiddag voor het tweede jaar op rij een reanimatiecursus voor spelers en stafleden. Daarbij werd er uitgelegd hoe je reanimeert en hoe een AED-toestel (defibrillator) je daarbij precies helpt.

Wanneer iemand moet worden gereanimeerd is het van essentieel belang om zo snel mogelijk hulp te bieden. Een AED-toestel geeft gesproken instructies die je stap voor stap uitleggen hoe je reanimeert en daarmee verhoogt het aanzienlijk overlevingskansen, maar de toestellen zijn niet altijd onmiddellijk beschikbaar of in de nabijheid. Daarom dat de spelers en stafleden tijdens een interactieve theoretische en praktische sessie het reanimatieproces van A tot Z (opgefrist) kregen.

En dus ook hartmassage zonder AED-toestel. Zo moest eerst het bewustzijn en de ademhaling worden gecheckt vooraleer over te gaan tot reanimatie. Er werd uitgelegd hoe je precies je handen op een borstbeen plaatst en borstcompressies uitvoert. Sets van 30 borstcompressies moeten worden afgewisseld met telkens twee beademingen tot de hulpdiensten er zijn. Een interessante, boeiende en hopelijk levensreddende namiddag voor de spelers en stafleden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.