Home > Spektakelstuk was voor Cercle Brugge: 3-4 zege op AA Gent en hattrick voor Hotic

Geschreven op 3 oktober 2022 om 08:29 door Mario De Wilde

Bij zijn debuut als hoofdtrainer pakte Miron Muslic de volle buit in de Ghelamco Arena na een knotsgekke 2de helft. Voor rust opende Denkey de score voor Groen-Zwart. Na rust kwam Gent langszij, maar Hotic bracht Groen-Zwart met 3 doelpunt telkens opnieuw op voorsprong.

Na het ontslag van Dominik Thalhammer, stond Miron Muslic voor zijn vuurdoop als hoofdcoach bij Groen-Zwart. De Oostenrijker bracht een 3-5-3 opstelling tussen de lijnen. Daarin bezette de wederoptredende Somers de rechterflank. Centraal was er een basisplaats voor Charles Vanhoutte, ten koste van Hannes Van der Bruggen. Hij kreeg de kapiteinsband en vatte post naast Da Silva Lopes. Voorin moesten Deman en Denkey voor doelpunten zorgen, met aanvoer van Hotic.

De wedstrijd zat lange tijd op slot door 2 elftallen die elkaar vaak op het middenveld bekampten. Halfweg speelde Castro-Montes Depoitre aan op de rand van de zestien. De spits draaide en haalde uit. Hij zag zijn poging op de verste paal stranden. In de herneming stond Majecki pal op een poging van Cuypers.

Meteen daarop was het aan de overzijde wel raak. Deman kon bij de tegenaanval doorgaan op links en bracht de bal laag voor doel tot bij Vanhoutte. De Cerclecaptain speelde in een tijd door tot bij Denkey die het leer in doel zette.

Gent stelde daar weinig tegenover, tot frustratie van het thuispubliek. Vanhaezebrouck bracht zijn elftal ongewijzigd aan de start van de 2de helft. Bij Groen-Zwart verving Van der Bruggen wel Vanhoutte, die veel had gegeven en met een gele kaart in de kleedkamer bleef. De Buffalo’s kwamen vroeg in de 2de helft langszij via Cuypers. De spits werd op het juiste moment diep gestuurd. Majecki kwam uit zijn doel, maar kon niet bij de bal. Hij dreef de Gentspits wel naar buiten. Die moest terugkappen vanop de achterlijn, maar kon de teruggekeerde doelman daarna wel vloeren vanuit een scherpe hoek.

Waar het vuur ontbrak in de 1ste helft, ontplofte de wedstrijd volledig na de rust. Op het uur won een sterk spelende Denkey een zoveelste duel van de Gentverdediging. Hij speelde de bal perfect in de loop van Hotic die de bal hard voorbij Roef schoot. 10 minuten later kwamen de Buffalo’s opnieuw langszij via Cuypers. Samoise trapte een slechte voorzet, maar Daland en Marcelin konden beide net niet bij de bal en de Gentspits maakte zijn 2de van de middag.

Groen-Zwart bleeft onvermoeibaar werken en opnieuw was er Denkey die de bal panklaar legde voor Hotic. Van net buiten de zestien mikte hij zijn 2de van de middag langs Roef in de verste hoek. Maar opnieuw kwam Gent langszij via Depoitre.

Door de vele doelpunten lag de wedstrijd helemaal open met nog een dikke 10 minuten op de klok. Beide teams probeerden de overwinning nog uit de brand te slepen. 3 minuten voor het einde was er een goede voorzet van Hotic naar Van der Bruggen, die neerging in de zestien.

Het spel ging verder en Denkey kreeg nog een kopkans, maar na de fase gebood de VAR ref Smet naar het scherm om de fase te herbekijken.

Er was een duidelijke duw in de rug van Van der Bruggen, en de bal ging op de stip. Hotic maakte zijn hattrick compleet en bezorgde de meegereisde Cerclefanse een delirium na een heel intense wedstrijd.

Gent: Roef, Okumu, Ngadeu, Hong, Odjija, Cuypers, Castro-Montes, Samoise (74’ Hjulsager), Kums (91’ Fofana), Depoitre en Godeau (79’ Hanche-Olsen)

Cercle: Majecki, Daland (91’ Ravych), Popovic, Denkey, Hotic, Vanhoutte (46’ Van der Bruggen), Da Silva Lopes, Deman, Marcelin, Torres (72’ Ueda) en Somers (64’ Heitor)