Home > Speelpleinwerking Tistof in Geluwe en Wervik uit de startblokken geschoten

Speelpleinwerking Tistof in Geluwe en Wervik uit de startblokken geschoten

Geschreven op 9 juli 2023 om 10:11 door Mario De Wilde

Na een intensieve wervingscampagne sinds februari dit jaar, meldden zich bijna 50 vrijwillige animatoren aan voor speelpleinwerking Tistof. Deze jonge en enthousiaste gasten zullen een hele vakantie vrijwillig in de weer zijn om honderden kinderen een speelse zomer te bieden.
Tijdens de vormingsdag voor animatoren werden de jonge vrijwilligers klaargestoomd voor de start en werden ze getrakteerd op een lekker pizzabuffet.
Waarom kiezen jongeren nog voor vrijwilligerswerk?
Ondanks de huidige prestatiemaatschappij blijven jongeren in Wervik ervoor kiezen om te starten als vrijwilliger op de speelpleinwerking. “We zijn er van overtuigd dat de jongeren houden van het sociaal engagement en daardoor blijven hangen op de werking. Ze leren skills en vaardigheden die later op de werkvloer handig van pas zullen komen.” “De vrijwilligersvergoeding van 18 euro of 30 euro per dag blijft natuurlijk ook wel interessant.” Knipoogt de jeugddienst.
Jongeren die nog een leuke invulling voor hun vakantie zoeken, zijn nog steeds welkom op de werking. Aanmelden kan bij de Wervikse jeugddienst.
229 unieke registraties
Er werden tot nu toe 249 unieke kinderen tussen 3 en 12 jaar geregistreerd voor de speelpleinwerking. Ouders kunnen na de registratie zelf beslissen of hun kinderen al dan niet komen spelen. Elke dag is dus een verrassing naar deelnemersaantal. Maandag 3/07 bereikte de werking 100 kinderen, donderdag 6/07 bereikten ze al 133 kinderen.
Mobiele speelnamiddagen
Op verschillende maandagen in de zomervakantie worden speelnamiddagen georganiseerd. Enkele animatoren van Zuidwest gaan langs in verschillende wijken in Wervik, Geluwe en Kruiseke. Telkens met een heleboel spelmateriaal en een leuke activiteit. Op die manier wordt ingezet op het aanbieden van speelkansen voor alle kinderen uit de stad. De speelnamiddagen gaan door tussen 14 en 17 uur en zijn volledig gratis.
De speelnamiddagen gaan door op:
10 juli: Hoogland, Kruiseke
17 juli: Bourgondië – Esdoorn, Wervik
24 juli: Witte poort, Geluwe
31 juli: ’t Park, Wervik
14 augustus: Witte poort, Geluwe
28 augustus: ’t Park, Wervik
Wens je meer informatie over de speelpleinwerking of de speelnamiddagen? Dan kan je steeds terecht bij de jeugddienst van de stad Wervik. Foto: stad Wervik

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.