Home > Speeldag 6 in Jupiler Pro League. Zo deden onze West-Vlaamse ploegen het

Speeldag 6 in Jupiler Pro League. Zo deden onze West-Vlaamse ploegen het

Geschreven op 30 augustus 2021 om 09:39 door Geert Demuynck

Deze zesde speeldag zal in het Brugse zo snel mogelijk vergeten willen worden. Zeker na de historische pandoering dat Club kreeg op AA Gent. Ook stadsgenoot Cercle kon geen puntje redden tegen STVV na een draak van een wedstrijd. KV Kortrijk hield Mechelen in bedwang met een 2-2 en de speeldag werd afgesloten met een West-Vlaamse derby tussen Oostende en Zulte Waregem.

Een billijk gelijkspel

Vrijdagavond mocht KV Kortrijk de spits afbijten. Malinwa kwam er op bezoek en achteraf beschouwd namen beide teams een helft voor hun rekening. Mechelen begon het best met een ongrijpbare Nicolas Storm die tweemaal scoorde in vijf minuten. Walsh leverde twee assists af die Storm telkens voorbij Ilic kegelde. Pas op het einde van die eerste helft werden de Kerels echt gevaarlijk met een kopbal van Moreno en een doelpunt van Chevalier werd afgekeurd wegens nipt buitenspel.
De tweede helft was een kwartier oud toen Kristof D’Haene op hoekschop door de bezoekers uit het oog werd verloren en hij van dichtbij keihard binnentrapte. Kortrijk tapte plots uit een ander vaatje en Mechelen trok zich terug. Tot tweemaal toe appelleerde Kortrijk voor een strafschop maar telkens wuifde Boucaut de protesten weg. Het was uiteindelijk invaller Gueye die een voorzet van Kadri binnen buffelde en zo de wedstrijd tot een billijk gelijkspel bracht.

Zwak Cercle kan geen vuist maken

Over Cercle Brugge kunnen we heel kort zijn. Na zeven minuten was de wedstrijd gespeeld toen goallie Didillon een doorsteekpass wilde ontzetten maar onbegrijpelijk naast de bal trapte. Hayashi aanvaarde gretig het geschenk en zette de 0-1 op de bordjes. Cercle was het noorden totaal kwijt en wist geen bal meer in de ploeg te houden. De 1-1 kwam er niet omdat doelman Schmidt een doorgebroken Millan kon verijdelen.
In de tweede helft kwam Rocco Reitz een bleke Christian Brüls vervangen maar na 7 minuten mocht hij terug inpakken met een rode kaart na een drieste tackel op Olivier Deman. Nu was het aan STVV om het noorden te verliezen en aan Cercle om ten aanval te trekken. Groen-Zwart deed dit echter veel te stereotiep en bracht Schmidt eigenlijk nooit in de problemen. Zelfs met een bijkomende spits Denkey bleef de Truiense verdediging overeind. Door deze nederlaag zakt Cercle weg naar een zestiende plaats.

Historische 6-1 pandoering voor Club

De vorige 6-1 nederlaag dateerde reeds van in 2012 toen Blauw-Zwart onderuit ging op het veld van Anderlecht. Ook in 2010 kregen ze er al eens zes om de oren tegen Gent. Toen werd het “slechts” 6-2. Op geen enkel moment kon Club aanspraak maken op het betere spel, laat staan om een deftige aanval in elkaar te knutselen. Vormer en Van Aken waren nergens. Enkel Lang liep zich de ziel uit het lijf maar kon ook geen bakens verzetten. Met Mechele, Van der Bempt en Mbamba kwam Clement met een onuitgegeven verdediging op de proppen die geen raad wisten met Nurio Fortuna en Tarik Tissoudali die de Brugse verdediging tureluurs draaiden. Aan de rust stond het al 3-0 en dat was geen doelpunt teveel. Na de rust ging het van kwaad naar erger. Clement liet Mbamba aan de kant en in zijn plaats kwam Bas Dost in de spits. Buiten een kopballetje bleef ook hij onzichtbaar. Heel typerend voor de wedstrijd was de blunder van Mignolet die een terugspeelbal van Mechele over zijn voet zag springen en de bal tergend langzaam over de doellijn hobbelde. Ook opmerkelijk was de vervanging van Vadis Odjidja die geblesseerd de baan moest ruimen voor Roman Bezus. Deze invaller deed de Gelamco voor de vierde maal ontploffen na een slalom door de Brugse verdediging en hij overhoeks naast Mignolet de 4-0 liet optekenen. Binnenkort komt PSG, dat wordt nog andere koek.

Man in vorm Jelle Vossen doet het weer

Vorige week hield Jelle Vossen eigenhandig Charleroi met twee doelpunten in bedwang en deze week herhaalde hij nogmaals deze stunt door tweemaal te scoren in de Diaz Arena aan zee. Heel vroeg in de wedstrijd na zeven minuten was het al raak. Een slappe terugspeelbal van D’Arpino bracht Vossen in stelling en die aarzelde niet. Diep in de tweede helft op een tegenprik van de bezoekers stelde Vossen de zege veilig. Daartussen kreeg Oostende kansen genoeg om tegen te scoren maar telkens stond Hubert pal of misten de spitsen van de kustboys de scherpte voor doel.
In de tweede helft lag het spel voortdurend stil en dat speelde niet in de kaart van de thuisploeg. Zulte beperkte zijn spel tot verdedigen en gevaarlijk counteren en Oostende vond geen oplossingen voorin. Als je geen doelpunten maakt, kan je nooit winnen en dat heeft KVO moeten ondervinden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.