Home > Speeldag 5 Jupiler Pro League

Speeldag 5 Jupiler Pro League

Geschreven op 23 augustus 2021 om 10:59 door Geert Demuynck

Onze West-Vlaamse ploegen wisselden succes af met nederlagen. Club beent Eupen bij aan de kop van de leiding terwijl stadsgenoot Cercle dure punten liet liggen in Seraing na een zwakke prestatie. Kortrijk nam de maat van STVV en Zulte Waregem moest tevreden zijn met 1 puntje in hun thuismatch tegen Charleroi. Tenslotte verloor KV Oostende vrijdagavond met 1-0 op het veld in Standard.

Club Brugge – Beerschot

Sedert lange tijd was het Jan Breydelstadion nog eens volgelopen voor een competitiewedstrijd. Tegenstander was hekkensluiter Beerschot. Uiteindelijk was het een flauwe match waarbij de VAR jammerlijk genoeg opnieuw een hoofdrol opeiste. Tijdens het eerste half uur scoorde Club tweemaal. Eerst kopte Balanta gekruist binnen en zorgde Charles De Ketelaere in samenspel met Lang voor de 2-0. Wedstrijd gespeeld zou je denken maar dat was zonder Dom gerekend die enkele minuten later de 2-1 liet optekenen met een dertigmeter schot. Op slag van rust moest Beerschot verder met 10 toen Frédéric Frans zijn tweede geel kartonnetje kreeg. Daar net voor moest echter de eerste rode kaart gevallen zijn toen Ricca een tackle inzette en over de bal. De Var liet na om in te grijpen, onbegrijpelijk.

Na de rust swingde Club verder en maakte Persyn met een volley zijn eerste voor Club. Persyn, gehuurd van Inter Milaan is pas 19 en afkomstig uit Wevelgem. De wedstrijd werd wel nog spannend toen Nsoki zijn tweede geel kreeg en de aantallen terug in evenwicht stonden. Jan Van den Bergh scoorde nog de 3-2 met buitenkant links maar verder kwamen de Ratten niet meer. Opmerkelijk ook was de vervanging van Bas Dost die net voor het einde vervangen werd en pas een half uurtje op het terrein stond.

Achteraf noemde Peter Maes, coach van Beerschot de niet toegekende rode kaart aan Ricca “Een sleutelfase” terwijl Clement deed alsof zijn neus bloedde en stelde “Ik heb de fase onvoldoende gezien om er mening over te kunnen geven.”

Seraing – Cercle Brugge

Groen-Zwart ging pijnlijk de boot in tegen promovendus Seraing. Aan het eind van de match stond het 2-1 voor de thuisploeg en dat was niet helemaal onverdiend. Cercle begon het best en scoorde na 5 minuten via Popovic de 1-0. Een paar minuten later zond Haland Velkovski het straatje in en die zette voor naar Deman die de kans niet mistte. Maar dat was zonder de VAR gerekend. De buitenspellijn toonde aan dat Velkovski met 1 teen off-side stond. Daarna zakte Cercle verder weg en konden ze de bal niet lang genoeg in eigen rangen houden. Tot de rust konden de Bruggelingen de netten schoon houden maar na de rust was het het duo Maziz-Marius die de overwinning toch nog in Seraing hielden. Denkey had nog de gelijkmaker aan de voet in de slotseconden maar Dietsch voorkwam met een spectaculaire sprong.

STVV – KV Kortrijk

De Kerels gingen op bezoek bij Sint Truiden en deze laatste zullen het geweten hebben. Na 1 minuut was het al prijs voor KaaVee toen Selemani na 35 seconden al de stand op 0-1 bracht. Uitblinker Selemani bleef de hele match een gesel voor de Truiense verdediging. Kortrijk had wel geluk dat St Truiden met de kansen morste en onmondig bleef voor het doel. Het duurde nog tot in minuut 93 om de match veilig te stellen. Gueye maakte op assist van Palaversa de 0-2. Deze drie punten waren broodnodig na de vorige nul op zes.

Zulte Waregem – Charleroi

Zulte moest zijn smaakmaker Jean-Luc Dompé aan de kant laten wegens blessure maar dat weerhield de West-Vlamingen niet om het initiatief te nemen. Maar het was toch Charleroi dat tot tweemaal toe op voorsprong kwam. Eerst was er een knullige terugspeelbal van Bent Sörmo die onderschept werd door Zaroury en die Bostyn omspeelde en simpel binnenlegde. Ook het tweede tegendoelpunt kwam er doordat de verdediging niet doortastend optrad en Nicholson op assist van Morioka de 1-2 liet optekenen. Gelukkig voor Zulte stond er een zekere Jelle Vossen in de spits. Die zorgde eigenhandig telkens voor de terugkeer. Op het half uur was er een voorzet van Vigen die door de spits in één tijd voorbij Koffi getikt werd. In de tweede helft kreeg Charleroi de bal niet voldoende gekeerd na een hoekschop. De bal viel voor de voet van Vossen en die haalde uit met een streep in de korte hoek. Vossen kon zijn hattrick realiseren maar hij werd net genoeg gehinderd door een Caroloverdediger. De 3-2 werd nog afgekeurd wegens buitenspel met als resultaat een billijk gelijkspel.

Standard-Oostende

De kustboys verloren vrijdagavond drie punten op jammerlijke wijze. Een kopbaldoelpunt van Selim Amallah had nooit mogen goedgekeurd worden aangezien met de TV-beelden onomstotelijk kon bewezen worden dat deze laatste in buitenspel stond. Maar de VAR deed alsof zijn neus bloedde. “Je moet echt blind zijn om dit niet te zien” fulmineerde coach Blessin achteraf.

De wedstrijd zelf was er één tussen de doelmannen. Bodart en Hubert voorkwamen beiden dat er gescoord werd en dit door telkens gepast tussen te komen of doorgebroken spelers netjes af te stoppen. Totdat in minuut 78 het doelpunt viel dat nooit had mogen vallen en Oostende na een twee uur durende busrit terug huiswaarts stuurde met lege handen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.