Home > Speeldag 5 in de Jupiler Pro League

Speeldag 5 in de Jupiler Pro League

Geschreven op 21 augustus 2021 om 09:08 door Geert Demuynck

In deze vooruitzichten kunnen we reeds beginnen met een uitslag van vrijdagavond. Toen trok KVO naar Standard dat niet overtuigend gestart was in deze competitie terwijl de kustboys zich samen met Union leider mochten noemen. Standard startte furieus in een sfeervol stadion maar KVO hield het hoofd koel en kwam een paar keer goed weg. Na een half uur ging de storm enigszins liggen en herstelde Oostende het evenwicht. De rust werd bereikt met een brilscore. In de tweede helft waren het voornamelijk de doelmannen die de hoofdrol opeisten. Beide teams creëerden kansen maar telkens stonden Bodart en Hubert pal. Het venijn zat hem echter in de staart. Tien minuten voor het einde kon Amallah van dichtbij de bal over de doellijn schuiven na een gemeten voorzet van Siquet. Oostends protest mocht niet baten en ook de VAR keurde het doelpunt goed. In de toegevoegde tijd kreeg Standardspeler Theate een tweede gele kaart en mocht in pakken.

Cercle Brugge

Zaterdagnamiddag wil Cercle Brugge zijn goede prestaties van de afgelopen wedstrijden verderzetten in het verre Seraing. Daarvoor trok de groen-zwarte formatie gisteren al op afzondering naar een hotel in Luik. Ondertussen loopt de ziekenboeg leeg bij Cercle. Jesper Daland en Senne Miangue zullen terug van de partij zijn en opmerkelijk, coach Yves Vanderhaeghe selecteerde ook een fitte Kanouté terug in zijn selectie. Deze middenvelder herstelde lange tijd in Monaco van een operatie maar kan terug aan de slag.

Kv Kortrijk

KV Kortrijk moet vol aan de bak op bezoek bij STVV. Het goede nieuws is dat niemand gekwetst is en dat Radovanovic terug zijn plaats in het centrum naast Sainsbury zal innemen. KV moet dringend op zoek naar punten na een nul op zes. “Winst zou ons terug op het juiste pad brengen”, stelt coach Elsner. “En vorige week lieten we het totaal afweten. Iedereen moet op 150 procent spelen als we willen punten pakken.”

Essevee

Na de pandoering van kampioen Club Brugge moet Essevee het hoofd rechten en Sporting Charleroi onbevreesd in de ogen kijken. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug en deze nederlaag heeft geen sporen nagelaten”, aldus coach Dury. “Maar dit wordt een wedstrijd die we moeten winnen al is Charleroi niet zwakker dan vorig seizoen. Het wordt opletten geblazen voor deze goede ploeg. In onze laatste drie onderlinge duels konden we er geen van winnen. Daar moet nu eens verandering in komen.”

Club Brugge

Zondagnamiddag ontvangt Club hekkensluiter Beerschot die in de stand allerlaatste staat met 1 puntje. Vorig seizoen werden ze nog bestempeld als revelatie, dit jaar loopt het wat minder. Club daarentegen is na zijn 0-4 op Zulte terug op het goede spoor. Met uitzondering van Sobol (rood op Zulte) kan Clement beroep doen op zijn volledige kern. Mats Rits kan zijn 100ste wedstrijd voor Blauw-Zwart spelen en voor Clinton Matta kan het de 200ste wedstrijd in eerste klasse worden. Hij speelde 82 maal voor Charleroi, 25 maal voor Genk en zondag kan het de 93ste zijn voor Club.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.