Home > West-Vlaams voetbaloverzicht: speeldag 3 van de Jupiler Pro League

West-Vlaams voetbaloverzicht: speeldag 3 van de Jupiler Pro League

Geschreven op 9 augustus 2021 om 17:30 door Geert Demuynck

De aftrap voor de West-Vlaamse ploegen werd reeds vrijdagavond gegeven op Jan Breydel waar de twee Brugse ploegen elkaar partij gaven. Een niet zo sprankelend spelend Club had veel moeite met het jonge Cercle dat op het half uur Daland verloor in zijn defensie na een ongelukkig contact in een kopduel. Vijf minuten later profiteerde Vormer van een aarzeling in de groen-zwarte verdediging en schoot de 1-0 op de bordjes.

Daarna veel inzet en gele kaarten aan beide zijden en in blessuretijd scoorde Waldo Rubio de verdiende gelijkmaker binnen via de paal. Opmerkelijk was ook het onsportieve gedrag van sommige clubsupporters die een hevig bloedende Daland onder een fluitconcert en hoongelach van het veld begeleidden.

Zulte Waregem heeft zijn eerste driepunter binnen na een simpele overwinning in Sint Truiden. Tweemaal Gano en een keer Vossen aan het kanon bezegelde het lot van de kanaries. Zondagavond is er dan de West-Vlaamse derby tegen Club in het regenboogstadion.

KV Kortrijk die deze competitie startte met een zes op zes liet zijn eerste steek vallen en dan nog wel in een thuismatch tegen Genk. Chevalier bracht de kerels wel 1-0 voor in de eerste helft maar in het tweede gedeelte van de match stond er een ander Genk op het veld. De ingevallen Trésor leidde de Limburgers naar een 1-2 winst. Onuachu (52′) en Munoz (90′) brachten de bordjes op 1-2 telkens op aanbrengen van Trésor.

De kustboys bleven ook dit weekend verrassen. Dit weekend kwam Gent op bezoek en in een weinig hoogstaande match was het Gueye die diep in de tweede helft de 1-0 liet optekenen. Daarmee gaat KVO verder op hun elan van vorig seizoen. Gent bleef verweesd achter met 1 puntje op 9.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.