Home > Speeldag 15 in de Jupiler Pro League: een overzicht

Speeldag 15 in de Jupiler Pro League: een overzicht

Geschreven op 22 november 2021 om 10:49 door Geert Demuynck

Het werd uiteindelijk een trieste speeldag voor de West-Vlaamse clubs in de hoogste afdeling van het profvoetbal. Enkel KV Kortrijk kon op bezoek bij Anderlecht de thuisploeg enigszins in bedwang houden en trok huiswaarts met één puntje na de 1-1 gelijke stand.

Veel slechter ging het eraan toe op de andere velden, te beginnen met de voormalige kampioen Club Brugge die op vrijdagavond zijn tweede nederlaag van het seizoen opliep op het veld van KV Mechelen. Club kwam wel op voorsprong met een doelpunt van Dost maar Mechelen reageerde opportuun met twee doelpunten en hield de drie punten achter de Kazerne. Stadsgenoot Cercle schoot zichzelf in de voet door slap verdedigen in de beginfase van de match tegen Charleroi. Na acht minuten stond het al 0-2 in het krijt na doelpunten van Morioka en Bessilé. Pas in de slotfase kon Daland nog milderen tot 1-2 maar toen was het kalf al verdronken.

Ook Zulte-Waregem ging de boot in tegen een gemotiveerd AA Gent. Zulte was zwak en Gent had het overwicht tijdens de ganse match. Het was de bezoekende Nurio Fortuna die met twee voorzetten het lot van de thuisploeg bezegelde. Odjidja en Depoitre konden telkens profiteren en zetten zo de thuisploeg op 0-2. De late aansluitingstreffer van Gano bracht nog een beetje spanning op het laatst van de wedstrijd maar er werd niet meer gescoord.

Veel slechter ging het eraan toe op het veld van Oostende. De kustboys ontvingen er de fiere leider Union en dat hebben ze geweten. Met die 1-7 kan je gerust spreken van een pandoering of een ‘panne slaag’. Bij wijlen kon je de Oostendse verdediging vergelijken met een blok Emmerthal, zo groot waren de gaten. Man van de match was Undav die maar liefst vier van de zeven goals voor zijn rekening bracht. Met deze stand leed Oostende de zwaarste nederlaag uit zijn geschiedenis op.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.