Home > Speechdrops uit Brugge wint publieksprijs Red Rock Rally 2020, online editie

Speechdrops uit Brugge wint publieksprijs Red Rock Rally 2020, online editie

Geschreven op 4 mei 2020 om 08:36 door Mario De Wilde

Corona hield de organisatoren van het gratis festival Red Rock Rally niet tegen. Het o-zo-gezellige Astridpark in Brugge bleef er evenwel verweesd bij. Af en toe een regenvlaag, ja zelfs hagel viel uit de lucht. Maar dat kon de pret niet derven, want ze zaten allen lekker droog in hun kot. Geen echt festival dus dit jaar. Maar wel een drie uur durende radiouitzending op Villa Bota. Die was te beluisteren via FM 106.4 FM of livestream op www.villabota.be. In het eerste uur selecteerde David Galle -de nieuwe presentator van het festival- muziek van bands die allen op het podium stonden van de Red Rock Rally. Een mooie opwarmer! Daarna kwam de eigenlijke rally. De 5 finalisten werden geselecteerd uit 251 inzendingen en mochten elk drie nummers brengen op de radio. De jury gaf dit jaar -wellicht met een pintje in de hand- hun eindbeoordeling vanuit hun eigen kot. De finalisten waren: Bad Fox uit Antwerpen, Future Messiah uit Leopoldsburg, DK uit Brussel, Banned from Belém uit Brugge en tenslotte Speechdrops eveneens uit Brugge.
In de prijzenpot van deze online editie stak: 500 euro cash (met steun van de Van Acker Stichting), 4 uur studiotijd aangeboden door The Jamm, een optreden als support-act op één van de vele Cactus-concerten en tenslotte de publieksprijs: een trofee gemaakt door leerlingen van Eureka Atheneum uit Torhout met steun van hogeschool Howest. Future Messiah die won de juryprijs, goed voor 500 euro en 4u studiotijd in The Jamm. De Cactus-award ging naar DK en mag dus optreden als voorprogramma bij één van de vele optredens van het Cactus Muziekcentrum. De publieksprijs zal dan weer een plaatsje vinden in het repetitiekot van Speechdrops uit Brugge. Na de rally werd ook vooruitgeblikt naar volgend jaar. Red Rock Rally heeft drie bands van het avondprogramma kunnen doorboeken naar 1 mei 2021. Op de affiche van de 27e editie noteren we alvast: Ruby Grace, It It Anita en Sylvie Kreusch. De headliner van dit jaar, Faces on TV maakte speciaal voor de uitzending ‘life-uit-z’n-kot’ versies van Dancing after all en Time after time. Jasper Maekelberg tourt dit najaar nog solo met Faces on TV, maar zal in 2021 geen optredens doen.  Het laatste woord van de uitzending ging naar Paul Schrijvers. Als presentator sprak hij in 1995 het Red Rock Rally-publiek voor het eerst toe op het St Amandspleintje. Zijn laatste minuut én de volledige uitzending is nog te herbeluisteren vanaf 2 mei via www.mixcloud.com/RedRockRally. De organisatie ziet jullie graag én in ’t echt terug op 1 mei 2021, in het gezellige Astridpark te Brugge. Op naar de 27e editie! Keep safe.
Banned from Belém (Brugge)
Banned from Belém zet het BRU-axioma met wiskundige precisie stevig kracht bij. Dat bereikt het Brugse quintet met een uitgebalanceerde cocktail van melodieuze gitaarrock, indie en seventies progrock afgewerkt met een stevige scheut saxofoon. Het kitscherige papieren parasolletje dat toch maar de neiging heeft om u – zeker na het nuttigen van meerdere cocktails (gelieve u met haastige spoed te wenden tot de bar van Oxfam-Wereldwinkels) – het linkeroog uit te steken gelukkig niet inbegrepen. Na jarenlange muzikale strooptochten door de Brugse scene en dat in verschillende bezettingen en onder verschillende namen staan de sterren voor deze Bruggelingen nu perfect voor een thuismatch op het virtuele podium van de Red Rock Rally.

Speechdrops (Brugge)
Onder het motto ‘BRUgge boven’ én ‘zie je van Brugge, zet je vanachter’ bereiken we het eindpunt van de Red Rock Rally 2020, want afsluiten doen we in stijl met dit jonge duo (gemiddelde leeftijd 17,5). Go out with a bang, zoals men pleegt te zeggen. Van de boorden van de immer meanderende Brugse Reitjes brengt Speechdrops snedige en passionele indierock met een breed arsenaal aan punk-invloeden. Een zinderende stem die spuwt, preekt en snauwt als een Johnny Rotten in topvorm uit 1976, aangevuld met bonkende drums en een raspende gitaar. Rauwe passie, pure emoties, onversneden ambitie, 250 gram boter en de ongebreidelde energie van een kleuter die stiekem aan de amfetamines zit. Jeroen Meus kon geen beter recept verzinnen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.