Home > Speciale verkeersmaatregelen morgenavond in Knokke-Heist n.a.v. de tweede Nightrun

Speciale verkeersmaatregelen morgenavond in Knokke-Heist n.a.v. de tweede Nightrun

Geschreven op 27 oktober 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Morgen zaterdag 28 oktober vindt de tweede Nightrun plaats in Knokke-Heist. Deze recreatieve loop- en wandeltocht start om 19 uur aan het Laguna sportcentrum (Krommedijk 32) en passeert door enkele gebouwen en accommodaties in de Heist en Duinbergen. Om de veiligheid te garanderen zijn langs het parcours een aantal verkeersmaatregelen van toepassing vanaf 18.30 uur.

Verkeersmaatregelen
De deelnemers lopen in principe op het trottoir, maar door het grote aantal inschrijvingen zullen lopers en wandelaars soms genoodzaakt zijn om zich op de rijbaan te begeven. Daarom kunnen sommige straten tijdelijk afgesloten worden. In de volgende straten wordt geen verkeer doorgelaten tijdens de wedstrijd: Bondgenotenlaan-oost, Onderwijsstraat tussen Westkapellestraat en Felix Timmermanstraat, in de Felix Timmermanstraat tussen de Onderwijsstraat en het pad naar de school en in de Ijzerstraat.

Parcours

START Laguna – nieuw fietspad – H. Consciencepad – tunnel – Stationsplein -Bondgenotenlaan – Rontonde Westkapellestraat -Kursaalstraat – uitgang kasteeltje – parking choufke Westkapellestraat – Onderwijsstraat – Felix Timmermanstraat – Hey uitgang – PannestraatIjzerstraat – Knokkestraat – tunnel – Frans Welvispad – Pierre De Jonghepad – Zeedijk-Heist – Anemos – Zeedijk Duinbergen – Joseph Stübbenpark – Duinbergenlaan -Duinendreef (ingang kapel) – Duinendreef – Lommergang – Kinderpad – Van Cailliedreef – Zomerpad – Prinsjespad – J. Nellenslaan – Vandaelelaan Elizabethlaan – Park 58 pad – Arcadenlaan – pad Kleine Dennen – Haagwinde pad t.h.v. huisnummer 25 – Haagwinde – Knokkestraat – Schildeken – Stationspad – Krommedijk – AANKOMST Heist

Bereikbaarheid Heist
De deelnemers lopen in principe op het trottoir. Heist blijft bereikbaar via de Elizabetlaan en de ovonde aan de Heldentorens. De Knokkestraat zal tijdelijk onderbroken worden tussen de Polderstraat en de IJzerstraat, evenals het rond punt aan de Bondgenotenlaan. Op het einde van de wedstrijd wordt de Krommedijk afgesloten tussen de Knokkestraat en de parking Laguna. Verkeer zal op dat ogenblik niet door de tunnel mogen rijden. Plaatselijk verkeer zal afhankelijk van de ligging ten opzichte van de tunnel moeten aanrijden via de Knokkestraat of de Westkapellestraat.

Timing
De wedstrijd start om 19 uur. De laatste loper/wandelaar moet binnen zijn om 22 uur.
De verkeersmaatregelen worden afgebouwd naarmate de wedstrijd vordert.

Parkeren
Deelnemers kunnen zich best parkeren in de omliggende straten. De parking van sporthal Laguna zal niet kunnen gebruikt worden. Er is extra parkeergelegenheid voorzien op de weide achter het gebouw van de Laguna Beach. Deze is bereikbaar via de Krommedijk, de oprit van de parking ligt net achter de tunnel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.