Home > Resultaten schrikwekkend. Liefst 16% van chauffeurs positief in Kortemark en dat in weekend zonder alcohol

Resultaten schrikwekkend. Liefst 16% van chauffeurs positief in Kortemark en dat in weekend zonder alcohol

Geschreven op 25 juni 2022 om 10:02 door Mario De Wilde

Het Weekend zonder alcohol achter het stuur startte wel heel slecht want opnieuw 13 % van de gecontroleerde bestuurders was vannacht onder invloed van alcohol. Naar aanleiding van het festival ‘Pop Masters’ werden vanmorgen tussen 01.30 uur en 03.00 uur 55 bestuurders gecontroleerd op de Staatsbaan te Kortemark. Helaas bleken 7 bestuurders onder invloed van alcohol te rijden. De resultaten waren echt schrikbarend te noemen.

Een 23-jarige bestuurster legde een ademanalyse af met als resultaat 0,26 MG/UAL en kreeg een onmiddellijke inning van 179 euro.

Een 34-jarige bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,36 MG/UAL en komt in aanmerking voor een voorstel tot minnelijke schikking.

Een 39-jarige bestuurster legde een ademanalyse af met als resultaat 0,50 MG/UAL en komt eveneens in aanmerking voor een voorstel tot minnelijke schikking.

Een 40-jarige bestuurster legde een ademanalyse af met als resultaat 0,64 MG/UAL, zat net onder de grens van intrekking van haar rijbewijs voor 15 dagen maar zal zich dienen te verantwoorden voor de politierechtbank.

Een 32-jarige bestuurster legde een ademanalyse af met als resultaat 0,75 MG/UAL, haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en zal zich dienen te verantwoorden voor de politierechtbank.

Een 33-jarige bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 1,04 MG/UAL, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en ook deze bestuurder zal zich dienen te verantwoorden voor de politierechtbank.

De hoofdvogel werd afgeschoten door een 21-jarige bestuurder die een ademanalyse liet registreren van 1,05 MG/UAL en tevens onmiddellijk zijn rijbewijs diende in te leveren voor 15 dagen.
Deze 21-jarige bestuurder geniet sinds vorige zomer van de gunst van probatieopschorting en dient zich onder andere te houden aan de voorwaarde: ‘Zich onthouden van het besturen van motorrijtuigen onder invloed van alcohol’
Schijnbaar is deze 21-jarige bestuurder hardleers.

De zomer is nog niet begonnen en opnieuw zijn de resultaten van de alcoholcontroles verontrustend. De politiezone Polder blijft dagelijks controleren op het rijden onder invloed. Je kan op elk moment en elke plaats als bestuurder onderworpen worden aan een alcoholtest.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.