Home > Sofie Van Driessche uit Maldegem nieuwe GM van TUI

Sofie Van Driessche uit Maldegem nieuwe GM van TUI

Geschreven op 4 september 2020 om 12:57 door Mario De Wilde

Dirk Van Holsbeke (62)zal zijn functie als General Manager van de Belgische tour operatingactiviteiten van TUI na 5 jaar overdragen om zich volledig te kunnen toeleggen op zijn taak als Director Tour Operating bij TUI France. Het gaat om de voltijdse invulling van de functie die hij al enige tijd combineerde met zijn Belgische verantwoordelijkheden. TUI France staat voor een fundamentele herstructurering die het bedrijf in staat moet stellen om in de nabije toekomst opnieuw duurzaam winstgevend te worden.

Zijn rol aan het hoofd van de tour operator in België wordt opgenomen door Sofie Van den Driessche (48) die, net als Dirk, op een jarenlange loopbaan binnen het bedrijf kan terugblikken en daardoor een zeer uitgebreide kennis van de sector heeft opgebouwd. Sofie startte meer dan 25 jaar geleden bij het toenmalige Jetair en bouwde een succesvolle carrière uit, hoofdzakelijk in de afdelingen Product en Contracting. Sinds 2017 is ze op groepsniveau aan de slag als Purchasing Director Long Haul.

Elie Bruyninckx, CEO TUI Western Region: “Door haar enthousiasme, haar resultaatgerichtheid, haar uitgebreid netwerk en haar ruime ervaring in zowel Belgische als internationale functies is Sofie uitstekend geplaatst om het uiterst succesvolle traject van haar voorganger verder te zetten. De huidige coronapandemie heeft TUI in een nooit geziene storm terechtgebracht. In dergelijke omstandigheden zijn doorzetting, creativiteit en sterk leiderschap cruciaal. Ik ben ervan overtuigd dat Dirk in Frankrijk en Sofie in België de geknipte personen zijn voor de respectievelijke uitdagingen die voor hen liggen en dat beiden een rots in de branding zullen zijn voor hun teams.” De wijzigingen gaan in op 1 oktober 2020.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.