Home > Sofie Dobbelaere uit Sint-Kruis ontwikkelt NAMMM, een gezond en lang houdbaar drankje

Sofie Dobbelaere uit Sint-Kruis ontwikkelt NAMMM, een gezond en lang houdbaar drankje

Geschreven op 28 april 2023 om 10:12 door Mario De Wilde

Sofie Dobbelaere, actief als osteopaat en orthomoleculair therapeut in Sint-Kruis bij Brugge lanceerde deze maand haar instant oplosbaar poeder op basis van tijgernoten/chufa. En het drankje kreeg ook de naam NAMMM mee. Na twee jaar studiewerk rond het produceren van een ecologisch, gezond, lang houdbaar drankje werd NAMMM geboren als alternatief voor andere niet-alcoholische drankjes. Sofie: “Het is een instant oplosbaar poeder met een lange houdbaarheid dat vermengd wordt met water en na het shaken thuis probleemloos kan geconsumeerd worden. Ik ging in de eerste plaats op zoek naar een gezonde en ecologische drankenoplossing en dat is me ook gelukt.”

Het poeder wordt gemaakt op basis van een plantaardige knol (chufa/tijgernoten) afkomstig van cypergrassen, en biedt de nodige gezondheidsvoordelen: geen toegevoegde suikers, geen bewaarmiddelen, lactose-/gluten-/allergenenvrij en vol vezels en mineralen. Daarnaast komt het op een originele manier tegemoet aan de ecologische noden van vandaag: verpoedering zorgt enerzijds voor een lange houdbaarheid, waardoor er geen verspilling is en daarnaast voor logistieke besparingen door het vermijden van zinloos watertransport (meeste andere dranken bestaan uit meer dan 85% water).

Health meets ecology, meets economy 

Er hebben zich de voorbije weken reeds heel wat geïnteresseerden in het product aangeboden, onder andere vanuit de zoektocht naar vegan oplossingen of voor lactose- en/of noten-intoleranties. Daarnaast kijkt Sofie ook nog uit naar verdere afnemers in de horeca voor deze zomer, de chufa knol wordt namelijk als verfrissend drankje ook gebruikt in de horeca in Spanje als horchata. De bedoeling van Sofie is om volop verder de kaart te trekken van het gezonde, ecologische verhaal en het CHUFA drankje op de kaart te zetten in binnen- en buitenland.

Sofie Dobbelaere is geboren en getogen in Sint-Kruis. Ze liep naar school in SASK en studeerde nadien af in Gent (kinesitherapie en daarna osteopathie). In de Arteveldestad is ze blijven plakken tot haar dertigste, gevolgd naar een retourtje ‘home sweet home’ in Sint-Kruis waar ze sinds een viertal jaar actief is in haar eigen praktijk Sofit. Sofie: “Vanuit mijn eigen klachten -en om mensen nog beter te kunnen behandelen- heb ik mij verdiept in de orthomoleculaire therapie, en van daaruit is Nammm ook ontsproten. Het was voor mij altijd een zoektocht om een puur en gezond drankje te vinden in plaats van de kant-en-klare brik verpakkingen met bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, kleurstoffen,.. En dus daarom dacht ik: “kan ik niet zelf iets ontwikkelen?!”

Alle verder info te bekomen via: www.nammm.be 

 

5 reacties

Gerlinde Weze
Geschreven op 2023-04-30 19:53:18
Interesse hier in Berlare ! Wanneer en waar kunnen we proeven ? Zien ernaar uit je terug te zien.
Ingrid Dobbelaere
Geschreven op 2023-04-30 14:57:40
We proberen NAMMM eens uit, Sofie! Benieuwd!
Katrien
Geschreven op 2023-04-28 18:28:08
Zelf getest en prima bevonden... ik geef er mijn eigen toets aan bvb met een beetje oploskoffie in te mengen of met havermout of granola, top gedaan Sofie !
Stefanie
Geschreven op 2023-04-28 15:45:40
Super lekker en gezond drankje. Een aanrader!
William
Geschreven op 2023-04-28 11:03:42
Prachtig alternatief als gezonde drank met daarbij ook nog een kleine voetafdruk voor het milieu, op gebied van transport en verpakking. Wat wil je nog meer. Weg met die tsunamie van commerciële rommeldrankjes. Hoog tijd om er iets aan te doen. Hiermee wordt al een stap in de goede richting gezet en inpireert het hopelijk anderen om dezelfde weg op te gaan.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.