Home > Sociale kruidenier De Tal-Lo-Re in Lo-Reninge opent de deuren

Sociale kruidenier De Tal-Lo-Re in Lo-Reninge opent de deuren

Geschreven op 25 juni 2024 om 08:05 door Mario De Wilde

De sociale dienst van Lo-Reninge opent de sociale kruidenier De Tal-Lo-Re aan de Willem Van Loolaan 1 in Lo. Na een tijdelijke locatie in de pastorie, heeft De Tal-Lo-Re nu een vaste plek. Hier kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben gratis voedsel krijgen, met hulp van de voedselbank, lokale boeren, supermarkten en vrijwilligers.

De Tal-Lo-Re biedt meer dan alleen voedsel, het is een plek van hoop en steun. Door voedselonzekerheid te verminderen en hopelijk weg te nemen, krijgen mensen de ruimte om zich op andere belangrijke aspecten van hun leven te richten, zoals werk, opleiding en gezin. Het project werkt samen met Foodsavers Westhoek, die voedseldonaties verzamelt en verdeelt, waardoor ook voedselverspilling wordt tegengegaan.
De sociale kruidenier is ook een ontmoetingsplaats waar mensen hun netwerk kunnen verbreden en integreren in de maatschappij.

De nieuwe locatie werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Europa, VLM en de provincie West-Vlaanderen. De naam ‘De Tal-Lo-Re’ is een knipoog naar het West-Vlaamse dialect: ’talloore’ betekent bord, en ‘Lo-Re’ verwijst naar Lo-Reninge.

Schepen van Welzijn Lieve Castryck: “Helaas zijn er in Lo-Reninge ook mensen die door (tijdelijke) financiële problemen moeite hebben om voldoende voedsel voor hun gezin te kopen. Voorheen verwees onze sociale dienst deze mensen naar de voedselbank in Ieper of Veurne, maar de bereikbaarheid was vaak een uitdaging. Gelukkig kunnen zij nu terecht bij De Ta-Lo-Re in Lo-Reninge. Indien nodig wordt het voedsel ook thuisbezorgd. Onze sociale kruidenier wordt gerund door toegewijde vrijwilligers, die we enorm dankbaar zijn. Zij bieden essentiële ondersteuning aan onze kwetsbare inwoners en maken een groot verschil in hun leven.”

1 reactie

Lucrece abeele
Geschreven op 2024-06-26 17:20:40
Vrijwillegers werk meschien ben ik wel geintereseerd

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.