Home > Sociale dienst van Lo-Reninge start met voedselbedeling. Koelkast cadeau

Sociale dienst van Lo-Reninge start met voedselbedeling. Koelkast cadeau

Geschreven op 17 juli 2023 om 16:39 door Mario De Wilde

Ook in Lo-Reninge zijn er helaas nog steeds mensen die dagelijks met honger moeten leven. Gelukkig zijn er organisaties en voedselbedelingsinitiatieven die zich inzetten om deze situatie te veranderen. De voedselbedeling is essentieel om mensen te ondersteunen die moeite hebben om voldoende voedsel op tafel te krijgen. Verschillende factoren, zoals werkloosheid, lage inkomens en noodsituaties kunnen aan de basis liggen van voedselonzekerheid.

De voedselbedeling van Lo-Reninge werkt samen met de voedselbank, lokale boeren, supermarkten en vrijwilligers. Foodsavers staat in voor het inzamelen van voedseldonaties, zowel van individuen als van bedrijven. Vervolgens wordt het voedsel geïnspecteerd, gesorteerd en verpakt door een toegewijd team.

Met de voedselbedeling hebben we een directe en tastbare impact op mensenlevens. Ze bieden niet alleen voedselzekerheid, maar ook hoop en steun aan mensen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Door de stress van voedselonzekerheid weg te nemen, kunnen mensen zich richten op andere belangrijke aspecten van hun leven, zoals werk zoeken, hun opleiding voortzetten of voor hun gezin zorgen.

Met de voedselbedeling willen we niet alleen voedselzekerheid bieden, maar ook hoop en kansen voor een betere toekomst. Het is belangrijk dat we blijven werken om voedselonzekerheid aan te pakken en een rechtvaardigere samenleving te creëren waarin iedereen toegang heeft tot voldoende voedsel.

Kiwanis La Joconde schonk aan de sociale dienst van Lo-Reninge een koelkast waarin de aangeboden etenswaren zoals fruit, zuivel, charcuterie en tal van andere zaken kunnen worden bewaard. Waarvoor dank!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.