Home > Sociaal restaurant en cafetaria woonzorgcentrum Yserheem in Diksmuide heropenen

Sociaal restaurant en cafetaria woonzorgcentrum Yserheem in Diksmuide heropenen

Geschreven op 10 maart 2022 om 17:17 door Mario De Wilde

Nadat eind vorig jaar het sociaal restaurant van woonzorgcentrum Yserheem de deuren moest sluiten, kunnen inwoners vanaf maandag weer terecht in het woonzorgcentrum voor een gezonde lunch. Na de vaststelling van coronabesmettingen in woonzorgcentrum Yserheem besloot het stadsbestuur het sociaal restaurant en de cafetaria tijdelijk te sluiten. Nu de coronabesmettingen weer onder controle zijn heropent het woonzorgcentrum de deuren van het sociaal restaurant en de cafetaria. Bewoners en bezoekers kunnen er vanaf volgende week maandag opnieuw terecht.

Gezond en voordelig middagmaal

Het stadsbestuur biedt Diksmuidelingen (en niet-Diksmuidelingen) die ouder zijn dan 50 elke werkdag een gezond middagmaal in het sociaal restaurant van het woonzorgcentrum aan. De gezonde en lekkere maaltijden worden bereid in de keuken van het woonzorgcentrum. Inwoners betalen zes euro, niet-Diksmuidelingen betalen acht euro.

 

Met het restaurant wil het stadsbestuur z’n inwoners niet alleen een gezonde maaltijd aanbieden, daarnaast vult het sociaal restaurant voor heel wat oudere inwoners een belangrijke sociale functie in, waarbij ontmoeting centraal staat. De cafetaria biedt bewoners dan weer de mogelijkheid om samen met hun bezoek van een hapje en drankje te genieten in een aangename omgeving.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.