Home > Snorren door de Westhoek: twee scooterroutes brengen je langs volkse cafés en restaurants

Snorren door de Westhoek: twee scooterroutes brengen je langs volkse cafés en restaurants

Geschreven op 27 mei 2023 om 08:48 door Mario De Wilde

De Westhoek staat gekend voor zijn prachtige wandel- en fietsdecor. Steeds vaker duiken er ook scooters op. Toerisme Poperinge en Vleteren sloegen de handen in elkaar en lanceren twee scooterroutes: ‘Snorren door de Westhoek’. De gastronomische route is 60 kilometer lang en brengt je langs volkse cafés en gezellige restaurantjes. Je ziet charmante dorpen en open velden. Enkele bezienswaardigheden stillen ook je culturele honger.

Met de ‘Scooterroute achter het front’ snor je 106 kilometer langs talrijke sporen van de Eerste Wereldoorlog in Poperinge, Vleteren en Heuvelland. Militaire begraafplaatsen, herinneringsmonumenten, WO I musea en littekens in het landschap herinneren blijvend aan het wereldwijde conflict. Duik in het rijke oorlogsverleden en geef je ogen de kost bij de vele vergezichten. Hou af en toe halt om bij te tanken in een van de gezellige cafés of restaurants.

Een gratis folder van de routes haal je bij de diensten Toerisme in Vleteren en Poperinge of kun je downloaden via www.vleteren.be/scooterroutes en www.poperinge.be/scooterroute. Er hangen geen wegwijzers, maar je kan de GPX-bestanden downloaden of de fietsknooppunten volgen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.