Home > Snel werk vinden in een krappe West-Vlaamse arbeidsmarkt

Snel werk vinden in een krappe West-Vlaamse arbeidsmarkt

Geschreven op 19 oktober 2021 om 09:27 door Mario De Wilde

Het aantal openstaande vacatures in West-Vlaanderen is groter dan het aantal kandidaten dat er beschikbaar is. Hoewel veel Vlaamse werkgevers moeite ondervinden om goed personeel te vinden, kan deze krappe arbeidsmarkt ook in het voordeel werken voor werkzoekenden. Met een goed cv, passende kennis en een job in de juiste branche vind je snel werk in een krappe arbeidsmarkt.
Personeelstekort
Het Vlaams netwerk van ondernemingen, Voka, heeft een enquête gehouden onder 600 Vlaamse ondernemingen waaruit een krapte van de arbeidsmarkt blijkt. Werkgevers hebben veel vacatures die niet gevuld worden. Zo doen werkgevers er alles aan om geschikte kandidaten te vinden door ze bijvoorbeeld beter te belonen of interessante extra’s aan te bieden als een auto van de zaak of diverse bonussen.
Goed voor werkzoekenden
Het personeelstekort bij West-Vlaamse bedrijven kan in het voordeel werken voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job. Zeker als je naar vacatures kijkt in sectoren waar de krapte heel erg voelbaar is. Doordat jij jezelf in een goede positie bevindt, kun je vragen om een hoger salaris of betere arbeidsvoorwaarden. Uiteraard moet jouw cv dan wel aansluiten bij wat er gevraagd wordt in de vacature.
Cv aanpassen aan de functie
Op goed geluk je cv en motivatiebrief versturen naar een openstaande vacature legt vaak geen zoden aan de dijk. Hoewel er een enorme vraag is naar goed personeel, moet je er wel voor zorgen dat je cv is aangepast op de functie waarnaar je solliciteert. Hierbij is het belangrijk dat je allereerst de vacaturetekst goed doorleest. Probeer een zo goed mogelijke match te creëren tussen de eisen uit de tekst en hetgeen je in je cv vermeldt. Vragen ze naar een proactieve medewerker, laat dit dan terugkomen in de omschrijvingen van je werkervaring. Of zoeken ze iemand met specifieke kennis van een softwareprogramma? Schrijf dan op in je cv wanneer en waarvoor je dit programma hebt gebruikt.
Kies voor goede functietitels
Bij het solliciteren op een job is het essentieel dat je de taal van het bedrijf spreekt. Zoekt een onderneming een administratief medewerker, zet deze functietitel dan ook op je cv en gebruik niet kantoorbediende of secretaresse. Recruiters lezen een cv scannend en zolang ze geen overeenkomsten vinden tussen de vacature en jouw cv zul je op de verkeerde stapel belanden.
Schrijf een passend persoonlijk profiel
Het persoonlijk profiel op een cv is vaak een algemene tekst die iets zegt over wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Om snel een job te vinden is het slim om deze tekst zoveel mogelijk te laten aansluiten op de functie. Maak een goede analyse van het functieprofiel, ga op de website op zoek naar de kernwaarden van het bedrijf en gebruik de eisen en kenmerken die genoemd worden in de vacaturetekst. Uit een goed persoonlijk profiel blijkt namelijk dat jij aan de eisen voldoet.
Met een beetje geluk en bovenstaande tips vind jij snel een nieuwe job op de krappe arbeidsmarkt in West-Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.