Home > Smoothie, springkastelen, airtrack? Buurtsport Brugge doet deze zomer alle wijken aan

Smoothie, springkastelen, airtrack? Buurtsport Brugge doet deze zomer alle wijken aan

Geschreven op 14 juli 2023 om 07:12 door Mario De Wilde

Buurtsport Brugge doet deze zomer alle Brugse wijken aan. Van maandag tot woensdag kunnen jongeren tussen 6 en 12 jaar telkens hun hartje ophalen op de Buurtsport Speeldagen in Sint-Jozef, St-Pieters, Zeebrugge, Brugge-Centrum, Sint-Michiels en Sint-Andries. Schepen Mathijs Goderis: “De speeldagen van Buurtsport zijn de ideale manier om jongeren bijeen te brengen en voluit van de zomer te laten genieten in een prikkelrijke omgeving. Doorheen het jaar is de werking sowieso actief in Sint-Jozef, Sint-Pieters en Zeebrugge. Met aangepaste tijdstippen en zomerprogramma breiden we het aanbod gericht uit op het Brugse grondgebied. De buurtsportanimatoren bieden van maandag tot woensdag activiteiten aan op locatie in een creatieve en inspirerende context. Een smoothie maken in Zeebrugge, uit de bol gaan op het springkasteel in Sint-Pieters of een rondje airtrack in Sint-Andries? Het kan perfect, en het is gratis.”

De speeldagen van Buurtsport lopen telkens van 11u en 16u. Op woensdag sluit de speeldag af met een buurtbarbecue.

Schepen Pablo Annys: “Met dit initiatief bieden we kinderen en jongeren in onze stad maximale speel- en belevingskansen. Het aanbod van Buurtsport is laagdrempelig en heet iedereen welkom. Kinderen en jongeren krijgen de kans om zich 100 procent uit te leven tijdens de zomermaanden, ongeacht de plek in de stad waar ze wonen. Wie up-to-date wil blijven over de data waarop Buurtsport in de wijk passeert, neemt best een kijkje op de Facebookpagina of op Instagram. Sowieso heten we alle ‘gastjes’ tussen 6 en 12 jaar welkom op deze speelse zomertoer.”
Het programma van Buurtsport Speeldagen kun je vinden op:
www.facebook.com/buurtsport.brugge
Instagram: @buurtsport_brugge

DATA BUURTSPORT SPEELDAGEN
24-25-26 juli: Sint-Pieters (Poelweg)
31-1-2 augustus: Centrum (basketbalplein Bilkske)
8-9 augustus: Sint-Kruis (Babbaert)
28 augustus: Sint-Jozef (De Bilk)
29 augustus: Sint-Pieters (Poelweg)

Buurtsport is ook doorlopend aanwezig met het speeldok in Zeebrugge tijdens de eerste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.