Smakelijke restotip voor Kerst & Nieuwjaar: Restaurant Pietje Pek in hartje Brugge
Over ruim een maand zijn daar weer de eindejaarsfeesten en qua reservering kan je er dit jaar maar best vroeg aan beginnen. Vandaag serveren we alvast deze tip: Restaurant Pietje Pek in het hartje van Brugge. Een adresje waar romantiek en gezelligheid op een fantastische locatie samenkomen. Vooral tijdens deze weken een sfeeradresje dat op geen enkel lijstje mag ontbreken.
Wie Pietje Pek in hartje Brugge binnenstapt, krijgt meteen een betoverend gevoel. Het is als nostalgisch ontwaken in een sprookjesdecor van Anton Pieck waar de gasten de hoofdfiguren voor een paar uurtjes zijn. Gastvrouw Heidi en dochter Sévérine zijn de regisseurs van dit smakelijk blijspel waarin fondue de hoofdrol opeist. Ga je voor de klassieke vleesfondue of opteer je voor de kaasvariant? Beiden zullen je graag adviseren want bij fondue zijn er drie formules mogelijk (steeds rond de € 35). Noteer ook het Keuzemenu (€ 52 – met wijnen € 76) in drie gangen en een Visfestivalmenu (€ 63 – met aangepaste wijnen € 87) met kreeft als rode draad.
Tijdens het seizoen staan fantastisch Zeeuwse mosselen op het menu met 15 verschillende varianten. A la carte zijn er Belgische klassiekers als waterzooi van vis, konijn met Bourgogne des Flandres-bier en hemels stoofvlees met Piedboeufbier zoals oma dat maakte, gegrilde gamba’s met verse tartaar, rib-eye enz. Bij de digestieven staan diverse gins, whisky’s en zeldzame toppertjes. In een romantisch decor met overal kaarsjes (check de nieuwe kristallen luchters) zijn dit momenten om te koesteren.Zelfs de genaamde Stromae kwam er langs om een tafeltje uit te zoeken…
Sint-Jacobsstraat 13
8000 Brugge
tel: 050-34.78.74
mail: info@pietjepek.com
web: www.pietjepek.com
Alle dagen open van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 21.30 uur – zaterdag doorlopend open van 11.30 tot 22.00 uur – parking Biekorf op50 meter –
Tijdens de eindejaarsweken is Pietje Pek enkel gesloten op zondag 24 december. Op andere dagen kan er voluit van de à la carte gekozen worden.