Home > Smakelijke restotip voor Kerst & Nieuwjaar. Grillrestaurant The Hobbit in hartje Brugge

Smakelijke restotip voor Kerst & Nieuwjaar. Grillrestaurant The Hobbit in hartje Brugge

Geschreven op 21 november 2023 om 06:47 door Mario De Wilde

Over ruim een maand zijn daar weer de eindejaarsfeesten en qua reservering kan je er dit jaar maar best vroeg aan beginnen. Vandaag serveren we alvast deze tip: Grillrestaurant The Hobbit in hartje Brugge (zijstraat Noordzandstraat). Maak je eindejaarsfeesten kommerloos en vrij van stress want Hobbit, dat nog niet zolang geleden opnieuw geopend is, presenteert je heerlijke en democratisch geprijsde gerechten voor de feestdagen. Een kennismaking….

Zaakvoerster Séverine Leyts van Pietje Pek heeft sinds vorige maand ook het al even bekende, haast iconisch, restaurant The Hobbit overgenomen. Het moet destijds, midden de jaren 80, één van de eerste adresjes in Brugge zijn geweest die met ribbetjes uitpakte. Het restaurant in de Kemelstraat (vlak tegenover het bekende ‘Brugs Beertje’-café) stond intussen al bijna twee jaar leeg. Tot spijt van de liefhebbers van ribbetjes en de bekende grillklassiekers.

Voor Séverine Leyts een uitgelezen kans om The Hobbit, in vogelvlucht zowat 200 meter van elkaar gelegen, een nieuw leven in te blazen. Dat is alleszins meer dan gelukt. Nu al aan de bezette tafeltjes te zien, was het al meteen een schot in de roos. Verantwoordelijke van The Hobbit is Benny Coopman die, samen met zijn echtgenote en gastvrouw Sarah Camps, de nieuwe gezichten van Hobbit zijn. Aan het kenmerkend typisch Vlaams decor is (gelukkig) weinig veranderd. De piano staat er nog steeds, de grill is prominent als eye-catcher te zien, het houten meubilair met de vele sfeerverlichting is nadrukkelijk aanwezig en ook de bekende rode buitengevel is gebleven. Noteer alvast een meerkeuzemenu in drie gangen (€ 49) en een lunch in twee gangen (€ 28). Goed nieuws dus voor de echte Bruggelingen die van een goede portie vlees of vis, gezelligheid en een vriendelijke bediening houden. Zij worden in de The Hobbit zeker op hun wenken bediend.

Alle dagen open van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 22.30 uur -op zaterdag doorlopend open van 11.30 tot 22.30 uur – op kerstavond gesloten – www.thehobbit.be, tel.: 050-79.05.26

Tijdens de eindejaarsweken is Hobbit enkel gesloten op zondag 24 december. Op andere dagen kan er voluit van de à la carte gekozen worden. 

2 reacties

Crijns-Maes
Geschreven op 2023-11-22 09:45:22
Heel veel succes! Fijn dat er goede horeca bij komt ,want er zijn door de jaren heel enkele stopgezet ,wegens geen overname..helaas.
Luc clicteur
Geschreven op 2023-11-21 20:56:00
Proficiat met je nieuwe zaak vroeger paar keer langs geweest en ja binnenkort zeker terug Grtjs Luc

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.