Smakelijke restauranttips: de menu’s van Restaurant Pietje Pek op 100 m. van de Brugse Markt
Breekt het zweet je al uit als je moet nadenken over jouw feestmenu op eindejaar? Thuis of toch maar zorgeloos ergens op restaurant? Vanaf vandaag kan je elke dag een smakelijke restauranttip ontdekken op Het Nieuws van West-Vlaanderen. Stuk voor stuk restaurants en zaakvoerders die je vertrouwen meer dan waard zijn. Je hebt straks alleszins de zekerheid dat je een magisch, onvergetelijk en smakelijk eindejaar tegemoet gaat. Met z’n tweetjes, met familieleden of in groep met vrienden: om de keuzestress onder controle te houden, verzamelden we alvast een aantal heerlijke restaurants en hun menu’s om jouw feesttafel op een magische manier in te vullen.
Feestmenu € 54,00
Voorgerechten
-duo kaas –en garnaalkroket
of
-gegrilde gamba’s met tartaarsaus
of
-foie gras van eend met uienconfituur en toast
of
-oesters 6 stuks
of
-halve kreeft met zijn garnituur (+ €5)
of
-kikkerbillen in look of room
of
-trio van wild pastei en zijn garnituren
Hoofdgerechten
-côte à l’os (+ €5)
of
-zalm uit de oven met puree
of
-varkenshaasje met lichte mosterdsaus
of
-waterzooi van vis
of
-kreeft ‘belle vue’ 550 gram (+ €10)
of
-gegrilde kreeft met look 550 gram (+ €10)
of
-filet van everzwijn met mosterdsaus (+ €3)
of
-gesauteerde reefilet met een portosausje (+ €4)
of
-fazantfilet met een roomsausje (+ €3) (vanaf 15/10)
of
-kaasfondue op z’n Zwitsers met gerookte ham
of
-kaasfondue op z’n Zwitsers met groentjes en krielaardappels (+ €3)
of
-vleesfondue gemengd (verschillende vleessoorten zoals rund, kalkoen, varken,..)
of
-vleesfondue enkel rundvlees (+ €3)
of
-vleesfondue geserveerd met sausjes, sla en verse handgesneden frietjes
of
-wildfondue (met verschillende vleessoorten zoals reefilet, fazantfilet en everzwijn)(+ €6), geserveerd met krokketjes, wildsausjes en wilde groenten
Dessert
-warme appeltaart met ijs en slagroom
of
-crème brulée
of
-chocolade moelleux
of
-trio van sorbet
Totaal keuzemenu zonder aangepaste wijnen € 54,00, menu incl. aangepaste wijnen (+ € 24,00), aperitief (glaasje champagne), aangepaste wijnen en koffie inbegrepen
Pietje Pek. Bestemming: romantiek
Pietje Pek op 100 meter van de Brugse markt is binnenstappen in een sprookjesdecor van Anton Pieck. Gastvrouw Heidi en dochter Séverine doen er alles voor om, samen hun team, de gasten onvergetelijke tafelmomenten te bezorgen. Ga je voor de klassieke vleesfondue of opteer je voor de kaasvariant? Beiden zullen je graag adviseren want bij fondue zijn er drie formules mogelijk (steeds rond de € 37). Bijzonder populair zijn ook een Keuzemenu in drie gangen en een Visfestivalmenu met kreeft als rode draad.
Tijdens het seizoen staan fantastisch Zeeuwse mosselen op het menu met 15 verschillende varianten. A la carte zijn er Belgische klassiekers als waterzooi van vis, konijn met Bourgogne des Flandres-bier en hemels stoofvlees met Piedboeufbier zoals oma dat maakte, gegrilde gamba’s met verse tartaar, rib-eye enz. Bij de digestieven staan diverse gins, whisky’s en zeldzame toppertjes. Trouw aan de familietraditie wordt gastvrijheid in Pietje Pek hoog in het vaandel gedragen. Resultaat: een adresje om echt lief te hebben, heel het jaar door.
Sint-Jacobsstraat 13
8000 Brugge
tel: 050-34.78.74
mail: info@pietjepek.com
web: www.pietjepek.com
Alle dagen open van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 21.30 uur – zaterdag doorlopend open van 11.30 tot 22.00 uur – parking Biekorf op 50 meter –