Home > Sloopwerken oud Provinciehuis in Sint-Andries vandaag gestart

Sloopwerken oud Provinciehuis in Sint-Andries vandaag gestart

Geschreven op 18 juni 2020 om 17:12 door Mario De Wilde

Projectontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes zijn deze week gestart met de sloopwerken van het oude Provinciehuis in Sint-Andries. Op deze rustige locatie nabij de Brugse binnenstad schrijven we het verhaal van Abdijbeke, een woonproject met ruime appartementen en terrassen die gericht zijn op leven en beleven.

Bouwwerken starten vroeger dan voorzien na succesvolle voorverkoop

“Door een succesvolle start van de verkoop, kunnen de sloop- en bouwwerken van Abdijbeke vroeger dan voorzien opstarten,” vertelt Jonas Vanhauter, projectontwikkelaar bij CAAAP. “De fysieke lancering op 18 maart werd afgelast, maar we zetten alles in op digitale verkoop met groot succes tot gevolg. In de voorbije, uitdagende, maanden slaagden we erin om 30% verkoop te genereren waardoor we nu met volle vaart kunnen starten met de werken.” De sloopwerken van het bestaande gebouw op de site vangen aan midden juni. Deze sloop-en afbraakwerken zullen afgerond zijn voor het bouwverlof, waardoor de effectieve bouwwerken al kunnen starten onmiddellijk na het bouwverlof.

Rustig wonen aan de poort van de Brugse binnenstad

“Abdijbeke ligt langs de Abdijbekestraat en de Hoogbrabantlaan in Sint-Andries,” zegt projectontwikkelaar Jonas Vanhauter. “Je woont dus vlakbij de Brugse binnenstad en kan tegelijkertijd genieten van alle voordelen en de rust van een verkeersarme, residentiële wijk. In het project wordt sterk ingezet op buitenbeleving, de aanleg van nieuwe groenzones en de connectie met het aanpalende Frederik Sanderpark.” “Het project ligt bovendien centraal en vlakbij openbaar vervoer, winkels, scholen en zorgvoorzieningen. Op minder dan een kwartiertje wandelen ben je in het hart van de Brugse binnenstad en kan je het stadsleven opsnuiven. Alles is dichtbij.”

Grote terrassen, lichtrijke leefruimtes en architecturale eyecatchers

Abdijbeke biedt een woonmix van zowel een- als tweeslaapkamerappartementen met grote, zuidgerichte, terrassen en lichtrijke leefruimtes aangevuld met enkele hoekappartementen met drie slaapkamers en twee terrassen. Daarnaast zijn de architecturale duplexappartementen echte eyecatchers door de doordachte inplanting van de dubbelhoge vides. Ten slotte bieden de twee penthouses je absolute privacy en een mooi zicht vanop de perfect georiënteerde ruime terrassen.

Vragen en info 
Abdijbeke is een woonproject van projectontwikkelaar CAAAP, dochter van de Artes Group. De projectontwikkelaar van Triple-A places wil meebouwen aan de stad van de toekomst en de connectie tussen gebouwen, mensen en omgeving versterken. Dit doen ze door een stevige portie ambitie in combinatie met sterke architectuur en een gepassioneerd A-team van mensen die plaatsen een ziel willen geven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.