Home > Slimme inleverbus en gesofisticeerd zelfuitleenstation in Bib Scharpoort in Knokke

Slimme inleverbus en gesofisticeerd zelfuitleenstation in Bib Scharpoort in Knokke

Geschreven op 17 juni 2020 om 18:38 door Mario De Wilde

Aan de buitengevel van bibliotheek Scharpoord aan de kant van de publieksparking in de Meerlaan, vind je voortaan een slimme inleverbus. In deze intelligente box kan je bibliotheekmaterialen 24u/24u inleveren. Deze smart tool kadert in het verder digitaliseren van de hoofdbibliotheek Scharpoord. De gesofisticeerde hard- en software zorgt voor gebruiksgemak én voor een uitgebreide dienstverlening, ook wanneer de bib gesloten is. Schepen Annie Vandenbussche (what’s in a name?) had de eer om op maandag 15 juni 2020 de eerste boeken officieel af te leveren in de elektronische afleverbus.

Hoe werkt het?
Je scant eerst je boek onder de gleuf door hem tegen de plaat te houden. Dan gaat de gleuf open en kan je het boek erin schuiven. Dit herhaal je per boek. Handig aan het systeem is dat de materialen meteen van je kaart gehaald worden. Dit kan je thuis controleren op je profiel via deze link: https://knokke-heist.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek/aanmelden.

Zelfuitleenstation met scantoestellen en betaalterminal

Bib Scharpoord is voortaan ook uitgerust met een gloednieuw zelfuitleenstation met handige scantoestoestellen en betaalautomaat voor Bancontact.

Digitalisering

Het gemeentebestuur zet volop in op de digitalisering van de dienstverlening van de bibliotheek. In deze legislatuur werd hiervoor 60 000 euro uitgetrokken. De zelfuitleenstations en de slimme inleverbus zijn hier de eerste voorbeelden van.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.