Home > Sleutels overhandigd bij acht sociale huurappartementen in Zwevezele

Sleutels overhandigd bij acht sociale huurappartementen in Zwevezele

Geschreven op 26 augustus 2021 om 08:55 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van de sleutelafgifte na de bouw van 8 sociale huurappartementen in de Tramstraat te Zwevezele, stelt de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo dit project aan het publiek voor. Dit sociaal bouwproject is een ontwerp van Architectenbureau Deryckere uit Zwevezele.
Inplanting
In het centrum van Zwevezele op het plein aan de Tramstraat werden 8 appartementen
voor 65-plus senioren ontworpen. Architectenbureau Deryckere zorgde voor een nieuwe
hedendaagse frisse verschijning op het plein. De toegang is voorzien via het kleine
naastliggend straatje.
Ontwerp
De appartementen hebben grote ramen en ruime terrassen met optimaal zicht op het plein. Alle appartementen zijn lichtrijk en werden specifiek ontworpen voor ‘senioren’. Speciale aandacht werd gegeven aan toegankelijkheid. In het gebouw zijn er brede gangen en deuren. Lavabo’s in de badkamers zijn rolstoel-onderrijdbaar en de lift is ruim genoeg om brancards te vervoeren. Alle appartementen hebben 2 slaapkamers waarvan 1 slaapkamer voorzien is van een bijkomende schuifdeur die uitgeeft in de living. Een bedlegerig persoon kan zo maximaal contact houden met de leefruimten.

Er worden uitsluitend onderhoudsvrije materialen toegepast en het totale project voldoet aan de hedendaagse strenge EPB isolatie- en ventilatienormeringen.
Als gevelmaterialen werd een licht grijs genuanceerde gevelsteen in lang formaat toegepast in combinatie met PVC buitenschrijnwerk in zwarte kleur, wat een mooi contrast oplevert. Verder worden de dakoversteken mooi geaccentueerd door het gebruik van zwarte beplating.

Er is een bijgebouw waarin elke woongelegenheid een aparte berging heeft met plaats
voor een scootmobiel en elektrische fiets met oplaadpunt. Het project biedt een verhoogde woonkwaliteit door onder andere het voorzien van ruime buitenterrassen en een mooie oriëntatie. De beheerste volume- en gevelwerking, en het verderzetten van de sociale mix in deze woonbuurt zorgen voor een stedenbouwkundig project dat de leefkwaliteit van de buurt ondersteunt en een meerwaarde biedt voor deze woonomgeving.

Voor de technieken werd geopteerd voor een verwarming via een condenserende gaswandketel voor elk appartement. Deze ketel van het doorstroomprincipe voorziet tevens in de warmwaterproductie. Er is een vraaggestuurd ventilatiesysteem type C+ geplaatst. Het regenwater wordt gerecupereerd voor bediening van de toiletten, wasmachine en uitgietbak.
Woningtypologie
– 8 huurwoningen type 2/3 (2 slaapkamers, max. 3 personen) met ruim(e) terras(sen) en een privatieve buitenberging aan de achterzijde van het gebouw
Projectgegevens
Ligging: Tramstraat – Ruddervoorde
Oppervlakte terrein: 667 m²
Opdrachtgever: Vivendo
Architect: Architectenbureau Deyckere, Zwevezele
Aannemer: Siemoens bvba, Aarsele
Stabiliteit: Studiebureel Vansteelandt bvba, Torhout
Technieken: Acovex bvba, Ichtegem
Veiligheidscoördinatie : Acovex bvba, Ichtegem
EPB-verslaggeving : Acovex bvba, Ichtegem
Start der werken : 3 februari 2020
Uitvoeringstermijn : 500 kalenderdagen
Bestelbedrag : € 1.095.061,63 (excl. BTW)
Verhuur – Verkoop
Vijf van de acht appartementen zijn momenteel verhuurd. Wie kandidaat is om een woongelegenheid bij Vivendo te huren moet zich eerst en vooral inschrijven en hierbij voldoen aan de wettelijke inschrijvingsvoorwaarden. De belangrijkste voorwaarden zijn: voldoen aan de inkomensvoorwaarden en geen eigendom hebben. Bij toewijzing wordt er, volgens de wettelijke voorwaarden, voorrang gegeven aan de inwoners van de betreffende gemeente.

Bij Vivendo kan men ook terecht voor het kopen van een sociale woongelegenheid of de bemiddeling voor een sociale lening van het Vlaamse woningfonds. Op de website van Vivendo kan men op de betreffende pagina de voorwaarden nalezen.
Voor een volledig overzicht van de inschrijvingsvoorwaarden voor verhuur, verkoop of sociale lening kan men steeds bij Vivendo terecht: Magdalenastraat 20 Bus 1, Sint-Andries Brugge. www.vivendo.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.