Home > SK Hockey Roeselare en Rugby RSL delen vanaf komend seizoen Schiervelde

SK Hockey Roeselare en Rugby RSL delen vanaf komend seizoen Schiervelde

Geschreven op 10 juli 2024 om 10:10 door Mario De Wilde

Veldsport is populair en blijft ook in Roeselare groeien. Dit leidt tot de noodzakelijke uitbreiding van de veldcapaciteit voor de hockeysport op site Onze Kinderen. De gezamenlijke huisvesting met de eveneens groeiende rugbyclub in Rumbeke is bijgevolg niet langer mogelijk. De rugbyclub verhuist in de zomer 2024 naar Schiervelde en zal samen met het succesvolle SK Roeselare actief zijn op de bovenlokale sportsite.
Herlokalisatie en stabiliteit voor Rugby RSL
De Roeselaarse hockeyclub telt momenteel een kleine 600 leden en is actief op één kunstgrasveld op Onze Kinderen in Rumbeke. In de zomer 2024 realiseert de club hier een bijkomend kunstgrasveld. Ook Rugby RSL, die komend seizoen hun 10-jarig bestaan viert, is gegroeid tot een club met meer dan 100 actieve leden. De rugbyclub zal in de zomer 2024 verhuizen naar site Schiervelde en er gebruik maken van veld 6, zijnde het centrale natuurgrasveld ten noorden van De Mandel. Er wordt langs het veld een containerbouw met berging, ontmoetingsruimte en beperkt sanitair voorzien die hen toelaat om daar hun werking uit te bouwen. De rugbyclub zal in afstemming met SK Roeselare ook gebruik maken van de kleedkamers in het bestaande gebouw.

Dankzij de herlokalisatie heeft Rugby RSL perspectief om hun clubwerking op lange termijn uit te bouwen. Site Schiervelde behoort tot het patrimonium van de Stad en kan beschouwd worden als een van de grote (bovenlokale) sport- en recreatiesites. De succesvolle werking van SK Roeselare – zowel de jeugd als de 1ste ploeg – alsook de verdere uitbouw ervan blijft na de herlokalisatie van de rugbyclub integraal behouden op site Schiervelde. SK Roeselare zal er exclusief gebruik blijven maken van kunstgrasveld 4 en van natuurgrasvelden 5 en 7. Ook veld 6 kan SK Roeselare verder gebruiken voor specifieke trainingen/wedstrijden, in afstemming met Rugby RSL. Het bestaande gebouw blijft integraal in het beheer van SK Roeselare.

De huisvesting van SK Roeselare en Rugby RSL op dezelfde site biedt voor beide clubs opportuniteiten om de krachten te bundelen. De Stad blijft met hen in contact om de verdere (extra-) sportieve uitbouw van de clubs te blijven faciliteren.
Gedeeld gebruik van sportinfrastructuur
Hoewel de beide verenigingen bepaalde infrastructuur op de site gedeeld zullen gebruiken, blijft elke vereniging haar eigenheid behouden en zijn ze beperkt afhankelijk van elkaar.
Rekening houdend met de schaarste aan open recreatieve ruimte en de groeiende sportieve werkingen is optimale bezetting van ruimte essentieel. Het gedeeld gebruik van de accommodatie op Schiervelde illustreert dat samenwerking tussen verschillende clubs en sportdisciplines kan.
Foto: stad Roeselare

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.