Home > Sjoukje Allegaert (19) uit Wevelgem verzamelde € 1070 in voor ThinkPink!

Sjoukje Allegaert (19) uit Wevelgem verzamelde € 1070 in voor ThinkPink!

Geschreven op 14 augustus 2023 om 10:49 door Mario De Wilde

Sjoukje Allegaert (19), finaliste voor Miss Grace Benelux ‘23, uit Wevelgem verzamelde zopas € 1070 in tijdens haar Charity run. In haar traject steunde ze op 25 juli in de Cocoon in Deerlijk ThinkPink! Er waren verschillende standjes waar de mensen iets konden drinken en eten. Het bedrag dat ze die dag heeft kunnen binnenhalen ging dan ook volledig naar deze organisatie. Onlangs ging Sjoukje de cheque overhandigen aan Heidi Vansevenant. De vzw werd opgericht door haar in 2007. Zij wou lotgenoten, vrouwen die borstkanker hebben of overwonnen, helpen op verschillende manieren.

Sjoukje: “En ik heb mijn steentje kunnen bijdragen met maar liefst €1070 in te zamelen en dat te kunnen schenken aan Thinkpink! Wauw wat ben ik trots op mezelf en blij. Ik weet hoe moeilijk het is om mensen te verliezen aan kanker en daarom zet ik mij er dubbel en zo dik voor in! Mijn ouders hebben het nieuws op mijn leeftijd van amper acht weken te horen gekregen dat ik een tumor aan mijn lever had. Ik was klein en fragiel, dus ze wisten niet of ik er nog ging zijn na de operatie. Dit was een gigantische klap voor mijn ouders. Gelukkig ben ik hier nog op een groot littekens na, daarom heb ik ook gekozen voor Miss Grace Benelux want zij doen niet aan vleeskeuring. Ik kan nu zeggen dat ik nu een trotse en sterke jonge vrouw ben en kan ik met trots zeggen dat ik van kleins afgaan een vechter ben en dat ik mijn doel niet uit de weg ga. Ik werd vroeger ook gepest omwille van mijn uiterlijk en dat ik niet zoals de rest was want ik heb dyslexie en dyscalculie wat sommige dingen niet makkelijk maken voor mij zoals klok lezen, hoofdrekenen of simpel weg een artikeltje lezen in de krant. Maar nu zie ik dit als een positieve kant van mezelf want dit maakt mij mij. Ik wil dit de jongeren van nu duidelijk kunnen maken dat je iedereen moet accepteren hoe hij of zij is want iedereen is perfect op zijn eigen manier! Ik heb me vorige zomer zonder het iemand te zeggen ingeschreven want ik was bang dat de teleurstelling dubbel en zo dik ging zijn mocht ik er niet bij zitten. Uiteindelijk kreeg ik een e-mail waar er instond dat ik op PRE-casting mocht gaan. De tranen sprongen me in de ogen en kon niet wachten om het aan iedereen te laten weten!”

Ondertussen zijn we al begin augustus en wat gaat de tijd snel als je je amuseert, ik heb door de verzieking mezelf nog meer leren accepteren. Te leren dat er altijd mensen zullen zijn die je naar beneden zullen proberen te halen en hoe ik daar mee om kan gaan. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve dingen uit de verkiezing gehaald en ik heb de tijd van mijn leven. Ik hoop dat ik mijn dromen kan waarmaken en hopelijk een plaatsje in de top 3 kan bemachtigen zodat ik de organisatie verder kan helpen groeien en hopelijk een helpende hand kan zijn voor hun de komende jaren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.