Home > Site De Samenkomst in Ledegem transformeert: binnenkort inspraakronde

Site De Samenkomst in Ledegem transformeert: binnenkort inspraakronde

Geschreven op 7 april 2021 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur heeft grootse plannen met de site De Samenkomst in Ledegem. Het oude schoolgebouw, de speelplaats en de zaal verdwijnen en maken plaats voor een nieuwbouw met groenzone. Een uitgelezen kans om het centrum van Ledegem een nieuw elan te geven. Heb jij een plan, een suggestie of een goed idee? Denk dan zeker met ons mee!

In 2020 maakte Fluvius in opdracht van het lokaal bestuur werk van een energiezorgplan van De Samenkomst. De bedoeling van een dergelijke studie is om te bekijken of het zinvol en haalbaar is om – vanuit energetisch standpunt – een gebouw te renoveren. De conclusie was dat de kosten om de beide verdiepingen van het gebouw te renoveren buitensporig hoog zouden zijn om de hedendaagse energienormen te halen. Bovendien is de schil, daterend uit de jaren ’70, aangetast door betonrot. Kiezen voor een nieuwbouw is dus de enige logische conclusie. De nieuwbouw moet verschillende actoren huisvesten: de muziekacademie, de kunstacademie en uiteraard een socio-culturele zaal voor verenigingen. De jeugdlokalen blijven bestaan en huisvesten de jeugdbewegingen en de Ledegemse harmonie. Voor de rest willen we daarbij ook een kleine ‘groene long’ creëren in het centrum van Ledegem.

Uiteraard willen we de plannen voor deze site niet binnenskamers uittekenen. We kijken ernaar uit om met alle betrokken partijen aan tafel te zitten om te horen welke hun wensen, vragen, suggesties zijn. Verenigingen, de academies, jeugdbewegingen, adviesraden, … worden persoonlijk uitgenodigd op maandag 3 mei om 19 uur voor een eerste overlegmoment.

Wil je ook je zegje doen?
Wil jij als buur, als gebruiker van de site of als geïnteresseerde ook meedenken over de toekomst van deze plek en de nieuwbouw? Aarzel dan zeker niet om deel te nemen aan dit participatiemoment! Inschrijven kan via cultuur@ledegem.be.

Als de coronamaatregelen het toelaten, willen we dit overleg het liefst in levende lijve op de site van De Samenkomst organiseren, eventueel in open lucht. Als de coronamaatregelen verstrengen of het weer het niet toelaat, schakelen we noodgedwongen over naar een digitaal overleg.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.