Home > Sinterklaas is gearriveerd in Kuurne. 45 handelszaken pakken uit met grote Sintactie

Sinterklaas is gearriveerd in Kuurne. 45 handelszaken pakken uit met grote Sintactie

Geschreven op 14 november 2023 om 15:31 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag maakte Sinterklaas zijn intrede in Kuurne. Hij bracht niet alleen snoep voor de kleinsten maar lanceerde ook een sinterklaasactie met de gemeente. Vanaf morgen woensdag 15 november kunnen inwoners van Kuurne deelnemen aan de sinterklaasactie bij lokale handelaars. Het betreft de allereerste sinterklaasactie van de gemeente die wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale handelaars. In totaal nemen 45 handelszaken deel aan de actie.

Bij elke aankoop ontvangt een klant een stempel op een spaarkaart. Verzamel tien stempels en maak kans op verschillende prijzen. De volle spaarkaarten kan je deponeren in één van de collecteboxen in de gemeentelijke dienstverleningspunten (gemeentehuis, sociaal huis, bibliotheek, sportdienst, vrijetijdsdienst).

Deelnemers maken kans op vijf hoofdprijzen ter waarde van 50 euro. We verloten ook 50 unieke ‘Kuurnse Gelukzakken’ als troostprijs. Deelname aan de actie loont dus zeker de moeite, zowel voor de prijzen als ter ondersteuning van de lokale handelaars.
Burgemeester, Francis Benoit: “900 jaar Kuurne loopt ten einde. We willen ook via deze weg wil alvast onze shoppende inwoners belonen met deze actie en onze handelaars in The picture plaatsen.”

Bram Deloof, schepen lokale economie: “Koop lokaal, de slagzin ter ondersteuning van onze lokale handelaars is alom gekend maar staat meer en meer onder druk. De impact van grote online koopplatformen, met vaak minder kwaliteitsvolle producten en gebrekkig advies is enorm. Vandaar dat we alle zeilen bijzetten, extra campagnes opzetten om onze lokale producten, met advies in de kijker te zetten om zowel oud en jong te overtuigen lokaal te kopen. En bij die laatste groep is het extra nodig. Onze jongere kopers kregen reeds zeer vroeg toegang tot de mondiale markt en beseffen mogelijks nog niet 100% wat dit doet met de lokale handelaar, vandaar deze zeer zinvolle en nodige actie om het lokaal kopen extra te beklemtonen.”
Trekking winnaars
De trekking van de winnaars vindt plaats op vrijdag 9 december 2023 door kinderschepen van economie, onder toezicht van een beëdigd persoon. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.