Home > Sint-Pietersstraat in centrum van Izegem wordt volledig verkeersvrij

Sint-Pietersstraat in centrum van Izegem wordt volledig verkeersvrij

Geschreven op 21 oktober 2020 om 15:55 door Mario De Wilde

De Sint-Pietersstraat in het centrum van Izegem is binnenkort enkel toegankelijk voor voetgangers. Het gemeentebestuur van Izegem neemt die beslissing na een vraag van gemeenteraadslid Kevin Carette. “Het Pietersstraatje is met de vele horecazaken en terrassen één van de gezelligste en drukste plekken in onze stad. Fietsers en bromfietsers zorgen daardoor jammer genoeg regelmatig voor gevaarlijke situaties voor de klanten en obers van de verschillende cafés en restaurants”, aldus Carette op de gemeenteraad van gisteren.

De voorbije jaren onderging de Sint-Pietersstraat een grondige metamorfose. “Er kwamen verschillende nieuwe horecazaken bij in dit kleine straatje tussen de Krekelstraat en den Menenstraat. Hoewel de verschillende zaken nu jammer genoeg opnieuw een maand dienen te sluiten, floreert de Izegemse horeca en daar mogen we trots op zijn”, stelt Kevin Carette. “In het Pietersstraatje is het niet alleen binnen gezellig maar ook buiten door de vele terrassen van de cafés en restaurants. Tijdens de zomer waan je jezelf zelfs in een klein pittoresk dorpje. Ook wanneer de Kerstmarkt in pre-coronatijd plaatsvond, was de straat steevast een trekpleister. Jammer genoeg is het door deze drukte dikwijls onveilig voor klanten en horecapersoneel wanneer fietsers en bromfietsers door de straat rijden”.

Nieuwe verkeersborden en aanvullend verkeersreglement

Raadslid Carette vroeg daarom op de gemeenteraad van 20 oktober aan het gemeentebestuur van Izegem om de nodige maatregelen te nemen. Schepen van Mobiliteit Caroline Maertens antwoordde positief. “In het kader van de veiligheid zullen we fietsers niet langer toelaten in de straat. Ook de doorgang van bromfietsen wordt verboden. We zullen de nodige verkeersborden plaatsen en een aanvullend verkeersreglement opstellen”, aldus de schepen.

1 reactie

Marnick Vanneste
Geschreven op 2020-10-22 05:57:00
Een volledig terechte beslissing!!!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.