Home > Sint-Lodewijkscollege Brugge eert modetalent Glenn Martens

Sint-Lodewijkscollege Brugge eert modetalent Glenn Martens

Geschreven op 22 november 2021 om 10:09 door Mario De Wilde

Een oud-leerling van het Sint-Lodewijkscollege te Brugge Glenn Martens ontving zaterdag 20 november de Haec Olimprijs 2021. Een naam die voor vele modekenners wellicht niet onbekend in de oren klinkt. Als creatieve Bruggeling sleepte hij reeds meerdere prestigieuze prijzen in de wacht, staat hij achter het stuur van Y/Projects en mag hij zichzelf sinds 2020 de nieuwe creatieve directeur van Diesel noemen. Sinds kort ontwerpt Glenn Martens ook de haute couture voor niemand minder dan Jean Paul Gaultier.

Het Sint-Lodewijkscollege te Brugge heeft een zeer bloeiende oud-leerlingenvereniging onder de naam ‘Haec Olim’. Jaarlijks wordt ‘de dag van de oud-leerlingen’ georganiseerd waarbij alle oudleerlingen worden uitgenodigd. Sedert 1993 wordt ook de ‘Haec Olimprijs’ uitgereikt aan een succesvolle oud-leerling die volop zijn/haar bloeiende carrière uitbouwt. Beurtelings komen hierbij de deelgebieden “sociaal”, “cultuur/media/kunst” of “wetenschappen” aan bod. Binnen de driejaarlijkse cyclus was deze editie de cultuur-, kunsten- en mediasector aan de beurt. Met zijn grootse verwezenlijkingen en engagement in de modewereld is het niet onverdiend dat Glenn Martens dit jaar de Haec Olimprijs overhandigd kreeg.

Glenn behaalde zijn middelbaar diploma aan het Sint-Lodewijkscollege in het jaar 2001 richting Latijn-Moderne talen. Daarna volgde hij interieurvormgeving aan het Sint-Lucas te Gent en studeerde vervolgens als primus af aan de Antwerpse Academie richting mode. Na zijn opleiding bleef Glenn niet bij de pakken zitten. Met zijn experimentele aanpak klimt hij de
modeladder steeds hoger op en werd daarvoor meermaals bekroond met diverse prestigieuze awards. Hij werd in 2013 Creatief directeur van cultfavoriet Y/projects, sinds 2020 kreeg hij als allereerste ontwerper de titel ‘creative director’ bij de Italiaanse titaan DIESEL en recent mag hij ook nog eens de haute couture ontwerpen voor Jean Paul Gaultier.

Alle ogen van Parijs zijn momenteel op deze creatieve Bruggeling gericht, maar zijn grootse successen zijn ook niet aan het trotse oog van zijn middelbare school voorbijgegaan. Daarom overhandigde het Sint-Lodewijkscollege met trots de Haec Olimprijs aan Glenn Martens in het auditorium van het college. Er was daarnaast ook een bijdrage vanwege zijn goede vriend en klasgenoot Thomas Degraeve (VRT-journalist).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.