Home > Sint-Janshospitaal in Damme opent zaterdag met expo van topfotograaf Carl De Keyzer

Sint-Janshospitaal in Damme opent zaterdag met expo van topfotograaf Carl De Keyzer

Geschreven op 24 juni 2024 om 10:27 door Mario De Wilde

Het laatste weekend van juni belooft een bruisend weekend te worden in het historische Sint-Janshospitaal in Damme. Liefhebbers van fotografie kunnen hun hart ophalen tijdens de expo Moments before the flood van topfotograaf Carl De Keyzer, gezinnen met jonge kinderen kunnen genieten van een spelletje minigolf in de ommuurde binnentuin.

Het Sint-Janshospitaal in Damme opent vanaf 29 juni de deuren voor fotografieliefhebbers. Belgisch magnumfotograaf Carl De Keyzer selecteerde zo’n 80 beelden uit zijn reeks Moments before the flood. De beelden zijn in triptieken opgesteld in verschillende ruimtes van het Sint-Janshospitaal. Van de voutekamer en de sacristie, tot de voormalige rusthuiskamers in de Margharetavleugel: de imposante beelden komen helemaal tot hun recht in dit monumentaal kader. “Het is altijd een uitdaging om te zoeken naar geschikte locaties voor een fototentoonstelling. Ik ben blij dat mijn foto’s deze zomer hier in Damme onderdak vinden. De kapel, de glasramen, de hoge plafonds,.. de erfgoedwaarden van de site en de beelden vormen een mooi geheel”, aldus De Keyzer. Moments before the flood opent op 29 juni en is te bezoeken tot 29 september.

De tentoonstelling is van 29 juni tot 29 september te bezoeken in het Erfgoedlab in Damme. Tickets kosten € 6 – € 8. Meer informatie: www.herita.be/momentsbeforetheflood.

Het zomert in de tuin

Net als vorig jaar kunnen bezoekers in de tuin terecht voor een heerlijk drankje in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daarnaast vormt de historische tuin deze zomer voor het eerst het decor van 15 minigolfbanen die elk een aspect uit de geschiedenis van Damme uitlichten. Een leuke zomerse activiteit voor jong, oud en iedereen daartussen. “Vier oud KSA-leiders kwamen met het idee op de proppen om een minigolf uit te baten. Daar waren we meteen enthousiast over! Het is fijn om te zien hoe deze vier jonge kerels het potentieel van de erfgoedsite inzien en zich inzetten voor deze plek”, besluit algemeen directeur van Herita Matthias Francken.

De minigolf opent op 30 juni. Het grote publiek kan vanaf 4 juli genieten van een spelletje golfen. Alle info: minigolfdamme.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.