Home > Sint-Andreasinstituut Brugge zwaaide meester Joost (Van Eenoo) uit, Heilig Hartschooltje juf Trui (Kastekkere)

Sint-Andreasinstituut Brugge zwaaide meester Joost (Van Eenoo) uit, Heilig Hartschooltje juf Trui (Kastekkere)

Geschreven op 30 juni 2022 om 16:20 door Mario De Wilde

Straks wordt er afscheid genomen van de gebouwen van het Sint-Andreasinstituut aan de Garenmarkt 8 in Brugge, vandaag was er ook het afscheid van Meester Joost Van Eenoo, beleidsondersteuner en preventieadviseur van het Sint-Andreasinstituut, lagere school, die op rust gaat. In de school waren er allerlei optredens per klas en was er ook het Sint-Andreaslied als afscheid voor de meester. Die begon z’n loopbaan in 1981 als meester van een graadsklas 5 en 6. Daarna gaf hij les in het Sint-Leocollege en was zelfs meester in het verre Handzame. Het was niet zo makkelijk om een vaste job in het onderwijs te krijgen én een vaste ankerschool. Daarom besloot meester Joost om het onderwijs te verlaten en bij een beroepsziekenfonds, later bij de Christelijke Mutualiteit te werken. Toch bleef het onderwijsbeestje bij hem kriebelen. In 2001 waagde meester Joost de sprong terug naar het onderwijs en kwam zo via het lerarenplatform terecht in heel wat scholen van de Karel De Goede vzw. In 2005 startte meester Joost in het Sint-Andreasinstituut als meester van het derde leerjaar en is er nu nog steeds als beleidsondersteuner en preventieadviseur.

Vanmorgen namen leerlingen, collega’s en directie met de ganse school afscheid van meester Joost. Enkele collega’s fietsten al heel vroeg met hem naar school. Daarna werd er getrakteerd op koffie, boterkoeken en een glaasje bubbels. Daarna passeerde elke klas bij meester Joost met een klaseigen muzisch gebracht geschenk. Tot slot was er kort voor de middag nog een woordje van directeur Martine Fontaine en zong iedereen uitbundig samen het aangepast Sint-Andreaslied voor meester Joost en dit met tekst op het lied: Ik hou van u’ van Noordkaap. “We vergeten onze meester Joost en zijn bijdrage voor de school nooit!”, zegt directeur Fontaine.

En er was nog een afscheid vandaag van juf Trui in Heilig Hartschooltje aan de Gentpoortstraat in Brugge. Kleuterjuf Trui Kastekkere startte haar loopbaan in het Heilig Hartschooltje in 1983 en dit onder het toeziend oog van de toen nog aanwezige zusters. Ze begon haar loopbaan in de 2e kleuterklas en vervolgens werkte ze met peuters en de jongste kleuters.
Juf Trui is heel graag gezien in de Heilig Hartschool. Haar collega’s benoemen haar als een juf met een groot moederhart voor de kleuters, voor al haar collega’s én voor de ouders. Een warm hart dus in het Heilig Hartschooltje die eind juni op rust gaat. Het afscheid van juf Trui ging deze voormiddag niet zomaar voorbij. Alle H. Hart-kleuters, maar ook de 71 leerlingen uit de lagere school van het Sint-Andreasinstituut die nog bij juf Trui in de klas zaten, maakten voor haar (op de speelplaats) in de binnentuin een erehaag. Ook hier was nog een emotioneel woordje van directeur Martine Fontaine en een bloem van elke leerling. Ook tal van ouders waren present. “Ook onze juf Trui en haar bijdrage voor de school zullen we nooit vergeten”, aldus directeur Fontaine. Hier alvast wat leuke en ontroerende beelden… Het Nieuws van West-Vlaanderen wenst zowel meester Joost als juf Trui nog vele jaren van goede gezondheid toe.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.