Home > Sinksen in Kortrijk keert terug naar ‘roaring twenties’: help jij mee?

Sinksen in Kortrijk keert terug naar ‘roaring twenties’: help jij mee?

Geschreven op 31 januari 2022 om 16:19 door Mario De Wilde

Sinksen keert dit jaar van 4 tot en met 6 juni terug naar de ‘roaring twenties’. De stad wil net als in de jaren twintig uit de vorige eeuw na een woelige periode tijd maken voor plezier en feest. De stad lanceert daarom een oproep aan initiatiefnemers om er een memorabele editie van te maken. “Corona heeft de twee voorbije sinksenedities sterk gekleurd, maar dit jaar gaan we uit van een zorgeloze Sinksen. Tijd om de roaring twenties Kortrijk te laten veroveren! Een sinksenfeest vol ontmoetingen, dans en sfeer. Net zoals in de jaren ’20 van vorige eeuw kijken we ook nu hoopvol uit naar een uitbundige toekomst. Haal die veren en parels maar uit de kast voor een zonnige Sinksen vol jazz en muziek. Het is tijd om de typische Kortrijkse feestcultuur opnieuw naar boven te halen en er vol voor te gaan”, aldus Kelly Detavernier, schepen van evenementen
Roaring Twenties
De jaren twintig uit de vorige eeuw was een periode tussen twee wereldoorlogen. Het was een tijd waarin het beter leek te gaan in de wereld. Vrouwen ontdeden zich van korsetten en het jazztijdperk brak aan. Het was een tijd van feest, van parels, hoeden, kaarsen, veren en bloemen. En vooral van veel dansen. De jaren twintig zaten vol hoop op veiligheid, vrede, welvaart en welzijn. Er was opnieuw tijd voor plezier en feest na een woelige periode. Als stad gaan we na de pandemiejaren dezelfde toer op. Want we zijn het feestvieren niet verleerd. We willen opnieuw ruimte voor uitbundigheid en sfeer, voor samen dansen en zingen. Elkaar terug mogen ontmoeten en verbinding maken. De Kortrijkzanen kunnen dat!

Oproep
Heb je een leuk idee? Wil je een plein invulling geven tijdens Sinksen22? Wil je de komende editie opfleuren met je band of street act? Verzorg je een gezellige terrasuitbating? Bouw je mee aan de sfeer van roaring twenties in Kortrijk? Laat het ons weten! Jouw idee registreren kan vanaf morgen tot uiterlijk 21 februari 2022 via www.sinksen.be Samen maken we er een onvergetelijke editie van. Let wel: Enkel ingeschreven acties kunnen plaatsvinden op het openbaar domein. Hou er bovendien rekening mee dat de organisatie steeds zal worden afgestemd op de geldende coronamaatregelen.

#SINKSEN22, van 3 t.e.m. 6 juni 2022

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.