Home > Sinds gisteren werken Bib Poperinge en Mediatheek De Lovie samen

Sinds gisteren werken Bib Poperinge en Mediatheek De Lovie samen

Geschreven op 2 juni 2021 om 09:43 door Mario De Wilde

Sinds gisteren kunnen bibleden ook terecht in de mediatheek van De Lovie vzw. Naast eigen medewerkers van De Lovie vzw en personen die er ondersteund worden, is de collectie nu ook toegankelijk voor leden van Bibliotheek Poperinge. Apart inschrijven is niet nodig. De materialen van de mediatheek van De Lovie vzw werden ingevoerd in de catalogus van de bib en zijn online op te zoeken.
“Dankzij de afspraak tussen de stad en De Lovie vzw, krijgen de bibleden toegang tot een extra collectie, die zeker voor studenten en professionelen in de zorgsector erg interessant is. De Lovie vzw van haar kant kan rekenen op de stad en de bibliotheek voor een professioneel uitleensysteem en de nodige ondersteuning. Zo gaat het uiteindelijk om een win-winsituatie voor beide partijen en niet te vergeten het brede publiek. ”, zo licht schepen van Cultuur Loes Vandromme de motivatie van het initiatief toe.
De mediatheek behelst zo’n 5000 werken: enerzijds informatieve werken rond orthopedagogie, aansluitend bij het specifiek soort sociaal werk van De Lovie vzw en anderzijds boeken, cd’s en dvd’s gericht naar personen met een beperking. Die laatste zijn dan vooral prentenboeken, zogenaamde ‘Makkelijk Lezen’-verhalen, cd’s in het populaire genre; veel Nederlandstalig, maar ook instrumentaal werk en verder dvd’s met heel wat reeksen tekenfilms en andere producties. De materialen kunnen ter plekke geraadpleegd, ontleend en teruggebracht worden.

De mediatheek is vanaf dinsdag 1 juni 2021 toegankelijk voor externen, tijdens de volgende openingsuren: Ma-di-woe-do-vr: 10 u. -18 u., gesloten op feestdagen.
De bib van De Lovie vzw is gevestigd op het woonpark De Lovie, in het gebouw Trefhuis (Krombeekseweg 82, Poperinge). De andere locaties van De Lovie vzw blijven nog steeds gesloten voor externen omwille van covid-19.

Op de foto van links naar rechts: Lieve Campforts (bibliothecaris) – Patrick Deferme (directeur De Lovie vzw) – Loes Vandromme (schepen cultuur) – Lander Houwen (medewerker Trefhuis De Lovie vzw). Copyright stad Poperinge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.