Home > Simonne Arickx uit Wielsbeke werd 100. Broertje werd maar 1 jaar oud

Simonne Arickx uit Wielsbeke werd 100. Broertje werd maar 1 jaar oud

Geschreven op 14 juli 2023 om 06:47 door Mario De Wilde

Simonne Arickx werd gisteren precies 100 jaar geleden geboren te Pittem en groeide op op een kleine hoeve van ca. 1 hectare groot. Het gezin telde acht kinderen, waarvan Simonne nummer zes was. De kinderen werden gevoed met de opbrengst van het land. Kleine dieren zoals kippen, konijnen, geiten en schapen, evenals groenten en fruit werden er veelvuldig gekweekt. Haar moeder is steeds thuis blijven werken. Haar vader ging werken aan de spoorwegen, waardoor er een goed inkomen was.

Na haar huwelijk in 1953 met Roger Lambrecht – een vlashandelaar – was het hard labeur in het vlas tot in 1960, de teloorgang van het vlas. Later hielp Simonne actief mee met de bouw van haar nieuwe huis in Wielsbeke en daarna ook met de huizen van haar kinderen. Haar echtgenoot overleed 30 jaar geleden. Toen ze 86 jaar was ging Simonne weer in haar geboortestad Pittem wonen op een appartementje in de buurt van haar zoon, waar ze bleef tot ze 97 was.

Simonne heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Al haar broers en zussen zijn ouder dan 80 geworden, behalve één broertje dat al op éénjarige leeftijd kwam te overlijden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.