Home > Shopping Smedenstraat in Brugge stelt nieuw bestuur en West Brugge Classic Tour voor

Shopping Smedenstraat in Brugge stelt nieuw bestuur en West Brugge Classic Tour voor

Geschreven op 15 juni 2022 om 14:52 door Mario De Wilde

Deze middag was er in Brugge de voorstelling van het nieuw bestuur Shopping Smedenstraat. Dat gebeurde in Fijnproeverij Tou Gou (consumententip, leuk adresje wanneer je tijdens het shoppen lekker wil tafelen). De nieuwe voorzitter is Isabelle De Pourcq van Lingerie Finesse. Al jarenlang een bekend gezicht binnen het bestuur van De Shopping Smedenstraat VZW. Dat gebeurt in opvolging van Wim Proot die vijf jaar geleden de functie van voorzitter overnam van Didier Noteboom.   Tegelijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tweede editie van de West Brugge Classic Tour aan te kondigen.

Die tweede editie gaat door op zondag 26 juni a.s., dus over zowat anderhalve week. Wat mag je die dat zoal verwachten?
– verwelkoming van de zowat 75 ingeschreven oldtimers vanaf 10u met koffie en boterkoek
– start van de rondrit op gpx tussen 11u en 12u
– geplande terugkomst in Smedenstraat uiterlijk om 14u
– bij terugkomst gratis hapje en drankje aangeboden door Tou Gou Fijnproeverij
– static meeting in de namiddag tijdens braderie

1 miljoen voor 4 wielen

En ja, er zijn al flink wat oude bolides op vier wielen die zich aangemeld hebben. Enkele heel uitzonderlijke modellen hebben zich al aangemeld.  Een Mercedes met een waarde van 1 miljoen, een peperdure Ferrari uit de oude doos, enz. Het wordt dus de ogen uitkijken naar al dat nostalgisch autogeweld. Uiteraard kan jong en oud dat allemaal, een ganse dag lang, gratis komen bekijken.

Hoera, blokjes spelen

Intussen komt er weer schwung in de Smedenstraat van Brugge. Daar zal de recente opening van het Congrescenter wellicht niet vreemd aan zijn. Vooral de grote variëteit aan echte middenstanders, dus geen ketens, is een grote troef voor de straat. Er wordt straks (einde september) ook veel verwacht van de Lego-winkel die aan de nummers 23-25 zal komen (waar nu parfumerie Liberty’s is). Het wordt een echte belevingswinkel waar je tijdens het winkelen ook iets zal kunnen drinken. Een concept dat helemaal past in de visie van het kernwinkelgebied. De panden worden verbouwd tot een LEGO-winkel en krijgen eerst een upgrade. Beide gevels worden opgefrist door o.a. de ramen in de voorgevels te vervangen. Daarnaast komt er ook een nieuwe inkomdeur. Naast het winkelgedeelte wordt ook de woning die al in het pand aanwezig is behouden. Op de gelijkvloerse verdieping zal een ruim assortiment van LEGO bouwdozen te koop zijn. Er komt in de winkel ook een koffiehoek met een 20-tal zitplaatsen. Wie niet kan wachten om te starten met bouwen, kan dus meteen zijn aankoop bekijken met een tas koffie erbij.

Op de verdieping, waar nu behandelruimtes voor de parfumerie zijn, zullen ruimtes voorzien worden waar workshops gegeven kunnen worden en waar ook tentoonstellingen kunnen doorgaan. Deze nieuwe LEGO-conceptstore zal ongetwijfeld een boost kunnen geven aan de Smedenstraat. De populaire bouwblokjes zijn zowel voor jong als oud en zijn ook een sterk internationaal product. Het wordt een unieke winkelbeleving in Brugge want tot nu toe is er nog geen LEGO-store in West-Vlaanderen.

Intussen kan je zeker zondag 26 juni aankruisen in je agenda voor de tweede editie van de West Brugge Classic Tour.

 

 

3 reacties

A.Seynaeve, Brugge
Geschreven op 2022-06-16 11:25:17
Altijd (en nu nog meer) mijn favoriete winkelstraat geweest, ook al woon ik aan de andere kant van Brugge. Jullie mogen me zeker verwachten. A.Seynaeve, Brugge
Dumon Veronique
Geschreven op 2022-06-15 17:28:33
Zeer verheugd dit te lezen, mooie initiatieven in een wondermooie straat, alvast veel succes gewenst, zal zeker aanwezig zijn.
Pat Debal
Geschreven op 2022-06-15 16:46:48
Dat zal weer een leuke zondag zijn kijk er al naar uit

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.