Home > Shanna uit Varsenare verkoopt pop en is 25.000 euro kwijt door internetoplichting

Shanna uit Varsenare verkoopt pop en is 25.000 euro kwijt door internetoplichting

Geschreven op 15 augustus 2023 om 18:26 door Mario De Wilde

De voorbije dagen kwam een bizarre mail op onze redactie van een vrouw uit Varsenare die beweerde zo’n 25.000 euro kwijt te zijn nadat ze via facebook een pop had verkocht. De koper wilde haar betalen met een link naar Payconiq toe maar op de een of andere manier zijn de kopers/oplichters er in geslaagd via haar bankapplicatie al haar spaargeld weg te halen, zegge en schrijve zo’n 25.000 euro. De vrouw diende een klacht in bij de politie van Jabbeke maar die achten de kans bijzonder klein dat ze haar geld ooit nog terug ziet.

Dit is alvast het verhaal van Shanna: “Ik wou iets verkopen en had reactie gekregen van iemand via Messenger. De persoon in kwestie wou betalen en stuurde mij een link die zogezegd van Payconiq afkomstig was om geld te ontvangen. Ik klikte op de link en deed een handeling om het geld te kunnen ontvangen. Hierdoor was ik al een bedrag kwijt. Nog geen 5 minuten later kreeg ik telefoon van iemand die beweerde een medewerker van cardstop te zijn, hij zou me helpen de overschrijving van dat ene bedrag tegen te houden, en mijn rekeningen veilig te stellen voor meer oplichters. Voor ik wist was ik alles van zowel mijn zicht als spaarrekening kwijt. Ze hebben mij gepakt op een zwak moment, het was avond en ik was moe van de werkdag. Ik ben een goede €25.000 kwijt en dat is alles wat ik had. Ik zag in een oogopslag alles wat ik in vele jaren heb opgebouwd en mijn toekomst verdwijnen.”

“De volgende ochtend kreeg ik telefoon van de bank dat er verdachte dingen gebeurden met mijn rekeningen en dat ze al in actie geschoten waren om mijn kaart te blokkeren. Ze waren ook al aan het proberen om de transacties tegen te houden om zo hopelijk mijn geld te kunnen recupereren. Ze raadden me aan om zo snel mogelijk naar de politie te gaan. Ik ging die ochtend meteen naar de politie en naar de bank om alles in orde te brengen. Helaas heeft de bank mij gezegd dat de kans klein is dat ik mijn geld terug zal krijgen, maar ze doen wat ze kunnen. Ik zit midden in een fertiliteitstraject wat heel wat geld kost en ook een kindje opvoeden kost heel wat. En dat wil ik absoluut niet opgeven voor een paar oplichters. Ik heb ook een hondje die medische hulp nodig heeft voor zijn hartje. Er zijn onderzoeken nodig om een diagnose te kunnen stellen zodat hij de juiste medicatie kan krijgen. Maar dit kan ik nu niet betalen. Ik ben een fundraising gestart in de hoop op die manier wat geld bijeen te krijgen. Zodat ik kan leven, mijn hondje kan redden en mijn fertiliteitstraject kan verderzetten. Alle beetjes helpen en ik zal eeuwig dankbaar zijn.”

http://steunactie.be/actie/help-shanna-slachtoffer-van-zware-financiele-oplichting/-24243

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.